01:16, pon, 6. Maj

V nedeljo bodo na Kmečkem prazniku v Destrniku zbirali pomoč za prizadete v neurjih





V nedeljo, 13. avgusta 2023, bo v Destrniku že 42. Kmečki praznik. Na prireditvi bodo tokrat tudi zbirali pomoč za prizadete v neurjih.

Stvari, ki jih bodo obiskovalci prinesli, bodo sprejemali pri gasilsko-turističnem domu na Destrniku vse od nedelje, 13. avgusta, od 10. ure naprej, pa do ponedeljka, 14. avgusta 2023, do 12. ure. Pripravljeno bodo imeli tudi posebno skrinjico za finančne prispevke. Ivan Hauptman, predsednik TD Destrnik, je sporočil, da bodo nato vse zbrano “odpeljali v ponedeljek ali torek. Turistično društvo Destrnik pa bo darovalo tudi izkupiček od licitacije pršuta na kmečkem prazniku. O zbranih finančnih in materialnih sredstvih bomo transparentno poročali”. Že vnaprej se zahvaljujejo za vse darovano.

Kaj vse bodo zbirali?

– Čistila in krpe, zaščitne rokavice vseh vrst, razkužila za prostore.
– Hrano, ki ima daljši rok trajanja (suho sadje, oreščki, pripravljene jedi v konzervah, instant polenta, ribe in paštete v konzervah, pakiran kruh, energijske ploščice, hrano brez glutena za bolnike s celiakijo …).
– Ustekleničeno vodo, saj vode iz vodovodov niso pitne.
– Pripomočke za hrano in nego otrok: plenice, kašice, adaptirano mleko, vlažilne robčke …
– Brisače in kuhinjske krpe za enkratno uporabo, ker mnogi ne morejo prati tekstila
– Higienske pripomočke, vlažilne robčke, razkužila …
– Povoje, obliže, jod za razkuževanje, kak lekadol, pastile za grlo …

Iščejo tudi železne grablje, lopate, samokolnice, rezervna kolesa za samokolnice, delavske sesalce, razvlažilce, različne metle (tudi širše, močnejše), vedra, grelnike vode, električne kuhalnike, radiatorje, mikrovalovne pečice.

Dobrodošla je tudi hrana za hišne živali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.