12:17, pon, 17. Jun

V nedeljo na Mali tržnici v Mariboru VegaMarket z bogatim programom dejavnosti





V nedeljo, 26. 5. 2024, bo od 10. do 18. ure na Mali tržnici, v Dominkuševi ulici 5 v Mariboru potekal VegaMarket.

VegaMarket je okoljevarstveno naravnan dogodek, na katerem bodo razstavljavci založili obiskovalce z vsemi mogočimi veganskimi in trajnostnimi izdelki. Veliko bo možnosti za okusno vegansko kosilo, predstavilo se bo tudi nekaj dobrodelnih organizacij, ki delujejo na področju zaščite živali v Sloveniji.

Celoten dogodek bo okoljevarstveno obarvan, saj Slovensko vegansko društvo in drugi pripravljajo zanimiv program s predavanji in delavnicami s področja trajnostne prehrane, zero-waste življenjskega sloga in drugimi tematikami zaščite našega planeta. Dogodek bo organiziran po principih zero-waste. Ni vstopnine, programa pa se bodo obiskovalci lahko udeležili brezplačno.

Program bo potekal večji del dneva, zato nanj vabijo vse, ne le domačine, saj je ljubezen do živali, zdrave prehrane in zaščite okolja skupna mnogim.

Organizator dogodka je Slovensko vegansko društvo, ki je neprofitna prostovoljska organizacija, ki poskuša ljudi vzpodbuditi k bolj zdravemu načinu življenja, prijaznemu do živali in našega planeta. Projekt sofinancirata Mestna občina Maribor in organizacija Thrive Philanthropy.

Program VegaMarketa na Mali tržnici 26. 5. 2024

Razstavljavci na VegaMarketu bodo: AETP – Društvo projekt transparentnosti živalskih obratov; Ajurvita; Cork.si; DrobTinka; Društvo Puppilam; Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice; Društvo za zaščito živali Pomurja; Ekovek; Fresh Box; Grashka; Hrtji Svet Slovenije; MaQfino; Nuzest Slovenija; Pohorska gobarna; Sunwarrior in Valsoia.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.