10:01, pet, 26. Apr

V nedeljo v Radizelu predzadnja dirka državnega prvenstva v motokrosu





V nedeljo bo v Radizelu v organizaciji ŠD MX Akademija Sašo Kragelj predzadnja dirka državnega prvenstva v motokrosu. Žal bo zaradi preventivnih ukrepov brez gledalcev.

Radizel, start WMX. Vir: AMZS

Organizacijo preizkušnje ima v rokah Sašo Kragelj, ki obljublja kar nekaj presenečenj in zanimivosti, sam pa se bo potegoval za čim boljši rezultat, saj lovi že štiriindvajseti naslov državnega prvaka v karieri. “Žal na stezi ne bo gledalcev, zato smo pripravili posebnost zanje. To bo prenos dirk v živo, ki jih bo moč videti na našem facebook kanalu. V ta namen bo postavljenih ob stezi osem fiksnih kamer, z njimi pa bomo pokrili celotno stezo,” je povedal Kragelj, ki dodaja, da se je s sodelavci prvič spoprijel s takšno nalogo.  Kragelj je še dejal, da je večina dirk v Sloveniji izvedenih korektno in kakovostno, a v društvu želijo tudi s to organizacijo dokazati, da je možno v teh težkih koronskih pogojih narediti vrhunski dogodek. Gledalci tako ne bodo prikrajšani in bodo zagotovo lahko prišli na svoj račun, posebne pozornosti pa bodo deležni tudi tekmovalci.

Med vsemi prijavljenimi motokrosisti bodo izžrebali pet zanimivih nagrad.  Prva nagrada bo na primer motocikel yamaha TTR110. “Veselim se te dirke, pripravili jo bomo seveda tudi s pomočjo AMD Orehova vas,” je povedal Kragelj. Vremenska napoved sicer ni najbolj obetavna, zato lahko morebitne težke razmere za vožnjo po svoje krojijo dogajanje na stezi. Na dirki pričakujejo približno 80 dirkačev v različnih kategorijah, med njimi tudi nekaj iz tujine. Kragelj je sicer že dolga leta nezamenljiv del slovenskega motokrosa, letos pa cilja na štiriindvajseti naslov državnega prvaka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.