10:42, čet, 2. Maj

V Novi vasi moški sprehaja pse brez povodca, starši v skrbeh





Na nas se je obrnila bralka in opozorila na moškega, ki naj bi v Novi vasi že dlje časa sprehajal pse brez povodca. Dejala nam je, da jo skrbi, da bi prišlo do kakšnega neljubega dogodka. Šlo naj bi za pse pasme pitbull.

Njena otroka obiskujeta tamkajšnjo šolo, in moški se velikokrat sprehaja ravno po tej poti. Sprašuje se, kako jo možno, da nihče ne ukrepa.

Obrnili smo se na Mestno četrt Nova vas, kjer so nam potrdili, da so s tem seznanjeni. Po pozivu prebivalcev so o tem obvestili tudi policijo.

Izsledili moškega in ga kaznovali

In kaj so nam dejali na PU Maribor? “S konkretnim primerom po dosedanjem preverjanju nismo seznanjeni, smo pa v zadnjem času prejeli nekaj podobnih prijav na tistem območju – v enem primeru so policisti tudi izsledili moškega, ki je sprehajal psa brez povodca in mu na kraju, zaradi kršitev določil Zakona o zaščiti živali, izrekli globo.”

Globa znaša 200 evrov

Dodali so, da se občani sicer redkeje odločajo za tovrstne prijave (ob sprehajanju psov brez povodcev. “Opozarjamo pa na določilo Zakona o zaščiti živali, po katerem mora skrbnik psa na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu. V kolikor skrbnik tega ne zagotovi, je za kršitev predpisana globa v znesku 200,00 EUR,” še pojasnijo.

Druge novice

Comment

  • Annet

    5 decembra, 2023

    Ta pes ne bo nikogar pogrizel, je pa prav, da se v naselju psa da na povodec, naj gre na kak Travnik, da se pes Mateja in sprosti. Je pa taksa se ljudi zadnje čase moraš bolj bat od živali

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.