21:24, sob, 27. Apr

V novo šolo na Ptuju tudi otroci s posebnimi potrebami





Zagotovo so med najbolj veselimi ob današnjem začetku novega šolskega leta bili zaposleni in učenci ptujske osnovne šole za otroke s posebnimi potrebami Ljudevita Pivka. Ti so po dolgih letih čakanja in dela v nemogočih razmerah v starih prostorih danes končno zakorakali v povsem novo šolo. Letos bo OŠ Ljudevita Pivka obiskovalo 95 učencev, od tega 17 povsem na novo.

Ravnateljica šole Lidija Hameršak Marin je dejala, da se novi šolski prostori razprostirajo na skoraj 2900 kvadratnih metrih površin, v njih pa so zdaj končno sodobno opremljeni prostori, primerni za vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami na širšem ptujskem področju.  V novih prostorih imajo na voljo veliko telovadnico z vsemi pripomočki, tehnično učilnico z vso opremo za tehnični pouk, likovno učilnico s kabinetom, moderno opremljeno računalniško učilnico, pa tudi učno stanovanje, kjer bodo učence pripravljali na samostojno življenje in delo.

Šola je opremljena z dvigalom za gibalno ovirane učence. Na hodnikih imamo klopi, ki jih lahko poljubno zložimo v krog ali kačo, kjer se učenci lahko družijo med odmori. Okolica nove šole nam omogoča tudi veliko gibalnih aktivnosti na igralih, ki so bile posebej izbrane za naše učence. Prav tako bomo lahko ob telovadnici uredili vrt, kot smo že imeli pri stari šoli,” je pojasnila ravnateljica.

oš ljudevita pivka
Nova OŠ Ljudevita Pivka; FOTO: Štajerski tednik

Dolga leta so tako starši otrok kot zaposleni opozarjali na primernost starih in najetih prostorov. A čeprav so šolo občasno obiskovali najvišji predstavniki države, se dolgo ni premaknilo veliko, kar je deloma krivda na strani občin soustanoviteljic, ki se niso mogle dogovoriti okoli sofinanciranja projekta. Prav zaradi tega je med gradnjo prihajalo do občasnih prekinitev.

Na Mestni občini Ptuj pravijo, da končna vrednost naložbe znaša 4,1 milijona evrov, pri čemer je šolsko ministrstvo prispevalo 2,2 milijona, ptujska občina pa skoraj 630 tisočakov. Ostalo pa so ali pa še bodo pokrile drugi občine v Spodnjem Podravju.

 

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.