16:56, ned, 19. Maj

V občini Hoče-Slivnica pripravljajo Celostno prometno strategijo





Na občini Hoče – Slivnica bodo do jeseni izdelali Celostno prometno strategijo (CPS). Na razpisu, ki ga je objavilo Ministrstvo za infrastrukturo so namreč bili uspešni in tako pridobili sofinanciranje projekta.

Tako je občina Hoče – Slivnica postala ena izmed 65 občin, ki bodo v prihodnjem letu sprejele Celostno prometno strategijo. S pripravo te dokumentacije so stopili na pot trajnostne mobilnosti, na ta način pa ubrali inovativen način reševanja prometnih problemov.

V načrtu izgradnja kolesarskih poti in krožišča

S pripravo CPS bodo v občini zagotovili bolj učinkovito in enakopravno dostopnost za vse skupine prebivalstva. Strategija sicer temelji na obstoječih metodah načrtovanja in jih dopolnjuje z ustreznimi načeli vključevanja, sodelovanja, vrednotenja, tako da z njimi izpolni potrebe po boljši kakovosti bivanja v mestih in regijah za sedanja, pa tudi prihodnje generacije.

Na občini želimo, da se strategija tudi uresniči, ne da ostane vse le na papirju,” pravi direktor občinske uprave občine Hoče-Slivnica Peter Cokan.

V občini Hoče – Slivnica se ob svoji razvejanosti s cestami, soočajo tudi z nekaterimi kritičnimi točkami, ki jih bodo z dobro pripravljeno CPS tudi rešili. V načrtu je tako ureditev kolesarske poti, ki bo povezovala Hoče s Slivnico.

Kolesarska pot Hoče Slivnica

Zaradi prometne ceste in pomanjkanja kolesarskih, pa tudi peš poti, bodo ta problem rešili tudi z izgranjo pločnika oziroma kolesarske poti iz Spodnjih Hoč v Zgornje Hoče.

cesta hoce

Pri Osnovni šoli v Slivnici so predvideli tudi izgradnjo krožišča.

Slivnica predvideno krožišče

V CPS vključili tudi javnost

Pri izdelavi CPS je pomembno mnenje ljudi, zato ob tej priliki v občini vabijo vse, ki želijo aktivno sodelovati pri izdelavi strategije, da se jim pridružijo v septembru, ko organizirajo javno razpravo na temo izdelave CPS. Datume javnih razprav in podrobnejše informacije so objavljene na spletni stran občine Hoče – Slivnica.

1. javna razprava z občani Hoče Slivnica

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.