22:17, ned, 28. Apr

V Občini Rače – Fram je rok za vložitev kandidature potekel, to sta dva županska kandidata





Nadomestne volitve za župana v občini Rače-Fram bodo 21. maja, potem ko je župan Branko Ledinek, ki je občino vodil od leta 1997, februarja letos umrl. Kandidati pa so lahko kandidature vlagali od 6. do 20. aprila do 19. ure.

Predstavljamo vam kandidate, ki so uradno napovedali svojo župansko kandidaturo v Občini Rače – Fram. Samo Rajšp nam je zagotovil, da je kandidaturo, kot neodvisni kandidati vložil danes. Kandidaturo pa je včeraj vložil še en neodvisni kandidat, in sicer Drago Cesar. Le-to so nam potrdili tudi na občinski volilni komisiji.

Več o obeh kandidatih pa v prihajajočih dneh.

Sicer pa je v Račah prišlo v času roka za vložitev kandidature tudi do manjšega zapleta. Namreč trenutni podžupan, ki opravlja funkcijo župana, Sebastijan Soršak, je prav tako vložil župansko kandidaturo, a si je po nekaj dneh premislil in to sporočil na družbenim omrežjih, ter občinski volilni komisiji podal vlogo za odstop od kandidature.

Dolgoletni župan Ledinek, sicer član SLS, je februarja umrl v 65. letu starosti. Na lokalnih volitvah preteklo jesen, ko je bil znova izvoljen za župana, je bil tudi edini kandidat za vodenje občine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.