10:50, pon, 29. Apr

V občini Rače – Fram novoizvoljeni župan tudi uradno nastopil z mandatom





Po tragični smrti dolgoletnega župana Občine Rače – Fram, Branka Ledineka, so volivci Občine Rače – Fram na nadomestnih volitvah, ki so bile v nedeljo, 21. 5. 2023, izvolili novega župana – Sama Rajšpa.

Občino bo do naslednjih novembrskih lokalnih volitev v letu 2026 vodil Rajšp, ki je prepričljivo zmagal s podporo 85,10 odstotkov volivcev, ki so se udeležili majskih nadomestnih županskih volitev.

Slavnostna zaprisega župana 

Seja občinskega sveta s slavnostno zaprisego novoizvoljenega župana je bila v četrtek, 8. junija 2023. S potrditvijo mandata županu se je tako vzpostavil pravni temelj za nadaljevanje dela občinske uprave in občine s polnimi pooblastili. Občinske svetnice in svetniki so ponovno v šestnajstčlanski zasedbi, saj se med občinske svetnike vrača Sebastijan Soršak, ki je kot podžupan v vlogi župana od februarja vodil občino.

Samo Rajšp vse od “malih nog” živi v Framu, je dolgoletni občan te občine. Osnovno šolo je obiskoval v Framu, srednje izobraževanje na Prvi gimnaziji v Mariboru, nato pa je diplomiral na Fakulteti za gradbeništvo v Mariboru, je povedal  za naš medij.

Delo želi nadaljevati po zastavljenih smernicah

“Šestnajst let sem zaposlen v občinski upravi občine kot višji svetovalec za komunalo in varstvo okolja ter vodja režijskega obrata. Kot tesni sodelavec žal pokojnega župana gospoda Branka Ledineka sem bil aktivno vključen v večino projektov oziroma investicij, ki so bile izvedene vse od leta 2007. Delo želim nadaljevati po doslej začrtanih smernicah. Pred nami je kar nekaj pomembnih infrastrukturnih projektov ter drugih izzivov s katerimi želim nadaljevati in jih zaključiti v dobro vseh občanov,” je povedal v času volilne kampanje za naš medij.

Doda še, da si bo z odgovornim delom in skrbnim ravnanjem s proračunskimi sredstvi prizadeval finance Občine Rače – Fram ohraniti v “dobri kondiciji” tudi v prihodnje. Sklical je tudi že njegov prvo redno sejo, sicer pa 6. redno sejo tega občinskega sveta, in sicer za 15. julija 2023.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.