07:34, sob, 20. Apr

V občini Radlje ob Dravi si prizadevajo za ohranjanje dobrih pogojev za razvoj čebeljega rodu





Alan Bukovnik iz občine Radlje ob Dravi je na družbenih omrežjih zapisal: “Pred skoraj desetletjem smo v občini Radlje ob Dravi pristopili k projektu Čebelam prijazna občina, zato vsako leto naredimo korak naprej v prizadevanju za ohranjanje dobrih pogojev za razvoj čebeljega rodu pri nas.”

“Poleg Krajnske čebele pa za opraševanje sadnih dreves skrbijo tudi divje čebele in druge žuželke. Celo več sadja oprašijo druge žuželke, zato smo se odločili skupaj s predstavniki Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, da spremenimo določene javne površine v cvetoče travnike, ki se bodo kosile le dvakrat do trikrat na leto in s tem omogočili ustrezne pogoje za bivanje vsem žuželkam opraševalkam,” zapiše v nadaljevanju.

Izboljšali pa jih bomo z izgradnjo in postavitvijo hotelov za žuželke iz naravnih materialov za bivanje vseh žuželk. V nekaj letih se med nas vračajo cvetoči travniki ( na javnih površinah v lasti občine Radlje ob Dravi), ki smo jih v preteklosti zaradi intenzivnega pridelovanja travinja z večimi košnjami popolnoma uničili.

“Poskrbeli bomo za večjo biotsko raznovrstnost in za boljše bivalne pogoje opraševalcev sadnega drevja. Hvaležni za strokovno pomoč prof. dr. Karmen Pažek in sodelavcev iz Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede,” zaključi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.