22:01, sre, 1. Maj

V petek in soboto dan odprtih vrat Študentskih domov Univerze v Mariboru





V petek in soboto, 16. in 17. februarja 2024, imajo Študentski domovi Univerze v Mariboru dan odprtih vrat za tiste študente, ki bi radi v naslednjem študijskem letu bivali v enem od njihovih naselij.

Bodoči stanovalci lahko v obeh dnevih izvejo več o tem, kaj vse študentski domovi nudijo, obenem pa si lahko ogledajo sobe, apartmaje in ostalo. V vseh petih naseljih Študentskih domov Univerze v Mariboru bodo v petek na dnevu odprtih vrat sprejemali bodoče stanovalce predstavniki študentov in zaposlenih.

Damir Mlakar, vodja službe za štud. zadeve Študentskih domov Univerze v Mariboru je povedal, kaj se bo dogajalo v petek, ko bodo lahko bodoči stanovalci videli v živo predstavitev naselij. Sami se lahko odločijo, katero naselje si bodo lahko ogledali.

V soboto pa bo v predavalnici šestega doma predstavitev ob 11.uri v živo, ob 14. uri pa preko MS Teams, povezavo se najde na njihovi spletni strani. Predstavili bodo, kako do subvencioniranega bivanja, katere dokumente potrebujejo pri tem, kdaj bodo razpisi, kako vložiti prošnjo in kako pridejo do subvencioniranega ležišča.

V študentskih domovih sicer nudijo enoposteljne in dvoposteljne sobe. Imajo tudi apartmajske ureditve, ki so med študenti najbolj priljubljene. Vse večje je povpraševanje po garsonjera, ki jih imajo ravno tako na voljo.

Sicer pa imajo študenti v naselju Gosposvetska na voljo tudi restavracijo, kjer dobijo kosilo za študentski bon. Sicer pa imajo ob vseh svojih naseljih urejeno infrastrukturo, kampusi so dejansko v bližini fakultet. Imajo možnost uporabe koles, v bližini je tudi nekaj parkirnih mest za študente, ponekod garažne hiše. Na Tyrševi pa je tudi telovadnica.

Vse informacije o dnevu odprtih vrat, razpisu in ostalem pa imajo sicer tudi na svoji spletni strani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.