06:26, pon, 29. Apr

V Petrinji bodo poskrbeli, da toplih obrokov ne bodo prejemali tisti, ki si jih ne zaslužijo





Hrvaški Index poroča, da je stanje v Petrinji po vnovičnem močnejšem potresu resno. Mladen Vinković iz civilne zaščite je za njihove medije med drugim povedal, da ko bo država prevzela kuhanje obrokov za  prizadete, da bo pod nadzorom da bodo le-te dobili le upravičeni.

Vir: Youtube

Dodal je, da se ne bo več dogajalo, da bodo tople obroke dobili tisti, ki si jih ne zaslužijo. Vinković je povedal tudi, da jih je novi potres presenetil, da so takoj poslali na mesto, kjer so se ljudje preplašili ter da gre za ljudi ki so že tako bili v pomanjkanju hrane. Za prvo noč so pripravili šotorsko naselje s posteljami, grelniki in lučmi, da vsak slučaj, za ljudi, ki jih je strah spati v hišah. A pojasnil je, da to ni dolgoročna rešitev.

Ne vedo še, ali bo potreba evakuacija, saj še niti ni jasno kakšno je stanje hiš in stanovanj po vnovičnem potresu. Trenutno tudi razpravljajo kako bodo distribuirali in kuhali hrano za tiste, ki jo potrebujejo. Mladen Vinković je za RTL še pojasnil, da trenutno ugotavljajo kdo bo kuhal na več točkah, načrtuje se tudi mreža prehrane za državljane in pripadnike institucij, ki so trenutno na terenu in pomagajo.

Prihajali ljudje iz drugih območij

V RTL Direktu je Vinković  še povedal, da se je dogajalo, da so zdaj po toplo hrano prihajali ljudje iz drugih območij in to izkoriščali. Dodal je še, da težko pove kdaj bo kuhanje na nov način zaživelo, a povedal da zdaj vsi dobijo tople obroke, tudi “tisti, ki si jih ne zaslužijo”, in da se bo to spremenilo, tisti ki si ne obroka na zaslužijo ne bodo upravičeni do hrane. A v isti sapi je dodal, da ljudje sigurno ne bodo ostali brez hrane.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.