07:17, čet, 18. Apr

V Planico več kot 180 otrok iz Maribora in okolice

Ob 50. obletnici letalnice bratov Gorišek bo dolino pod Poncami s pomočjo Zavarovalnice Triglav znova obiskalo več kot 3.500 otrok s spremljevalci, med njimi jih bo več kot 180 iz Maribora in okolice. Nastopa na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih se letos veseli tudi naš najmlajši smučarski skakalec Timi Zajc. Zanj in za preostale orle bodo lahko navijali tudi vsi, ki si bodo z najdaljšim poletom na virtualni planiški skakalnici v digitalnem centru Triglav Lab prislužili vstopnice za obisk največjega športnega spektakla v Sloveniji.

“Zaključka letošnje sezone v Planici se že nestrpno veselim, saj se bom na eni največjih letalnic na svetu, ki prav letos praznuje 50 let, lahko končno preizkusil tudi sam,” pričakovanje največjega slovenskega športnega praznika povzema smučarski skakalec Timi Zajc in dodaja: “Posebno doživetje bodo zagotovo pričarali tudi vzkliki najmlajših navijačev, ki nas bodo že prvi dan tekmovanja spodbujali tudi s pomočjo Zavarovalnice Triglav.”

Zavarovalnica Triglav je skokom v Planici zvesta že pol stoletja
Zavarovalnica Triglav je skokom v Planici zvesta že pol stoletja

Povezani s Planico
Največja slovenska zavarovalnica skoke v Planici podpira že več kot pol stoletja, njen logotip pa krasi iztek velikanke vse od izgradnje letalnice bratov Gorišek pred natanko 50 leti. Zavarovalnica je s Planico že tradicionalno povezana tudi kot aktivni soustvarjalec četrtkovega otroškega dneva, saj ogled kvalifikacij v dolini pod Poncami najmlajšim navijačem omogoča že štiri desetletja.
“Visoko obletnico letalnice z veseljem praznujemo tudi v Zavarovalnici Triglav, kjer smučarske skoke v Planici podpiramo že več kot pol stoletja. Posebej ponosni smo, da smo že leta 1979 v dolino pod Poncami popeljali 800 otrok, vse do danes pa smo oglede skokov omogočili že skoraj 100.000 mladim navijačem s spremljevalci,” pojasnjuje Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.
Edinstveno doživetje športnega dogodka bo zavarovalnica zagotovila tudi otrokom iz Maribora in okolice. Direktor Območne enote Maribor Zavarovalnice Triglav Uroš Skuhala pravi:“V Planico bomo popeljali otroke iz kar štirih osnovnih šol in enega mladinskega centra, ki se nahajajo tako v Mariboru kot na širšem štajerskem območju. Doživetje športnega spektakla bomo omogočili tudi eni veliki družini. Tako bomo na ogled tekmovanja na vrhunski ravni popeljali kar 187 otrok iz območja, na katerem deluje naša enota.”

Otroci, ki so s pomočjo Zavarovalnice Triglav obiskali Planico
Otroci, ki so s pomočjo Zavarovalnice Triglav obiskali Planico

Do ogleda športnega spektakla z virtualnimi skoki
Vodilna slovenska zavarovalnica skakalni praznik v Planici športnim navdušencem približuje tudi skozi sodobno tehnologijo. Tako se lahko v virtualnih poletih preizkusijo vsi obiskovalci digitalnega centra Triglav Lab, ki ga najdete na Dunajski 20 v Ljubljani. Tisti, ki bodo na virtualni planiški letalnici v četrtek, 21. marca, ali petek, 22. marca, poleteli najdlje, pa bodo prejeli dve vstopnici za ogled finala svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.