07:16, pon, 29. Apr

V porodnišnici so ga ukradli mami! Po 40 letih mu je uspelo to dokazati





Nekaj let že Združenje staršev  Izginuli dojenčki Beograda (Udruženje roditelja Nestale bebe Beograda) in še nekatera druga združenja in gibanja opozarjajo, da so v 80. letih prejšnjega stoletja v porodnišnicah po Jugoslaviji kradli novorojenčke porodnicam in jih dajali krušnim staršem. Zdaj je 40-letni Mlađan Radivojević dokazal, da je eden od ukradenih novorojenčkov.

Na območju celotne Jugoslavije so zdravniki nekaterim materam, ki so rodile v porodnišnicah, dejali, da njihovi otroci niso preživeli, poročajo Slovenske novice in dodajajo, da je zdravniško osebje te novorojenčke prodalo. Policija je več primerov, tudi iz Slovenije, v zadnjem času preiskovala. Na Facebook strani Udruženje roditelja Nestale bebe Beograda velikokrat pozivajo tiste, ki sumijo, da so bili ukradeni, ali pa, da so jim ukradli novorojenčke, da podajo ovadbe.

Mlađan z DNK-analizo dokazal krajo

Prav v tem času so tako uspeli dokazati, da je danes 40-letni Mlađan Radivojević iz Aleksinca eden od ukradenih otrok. Pred štirimi leti je podal ovadbo, v tem tednu pa ima v rokah rezultate DNK-analize, da je res tako. Našel je namreč biološko sestro, brata in mamo. Da je v resnici posvojen oziroma da nekaj ne velja, je pravzaprav posumil pred poroko, saj se podatki na rojstnem listu niso ujemali s podatki domnevnih staršev.

Združenje poziva državne institucije k aktivnostim

Na Facebooku so na strani združenja objavili tudi poziv, v katerem pišejo, da pričakujejo, da se bo zdaj oglasilo tudi javno tožilstvo. Čudijo se, da državni organi v treh letih niso mogli rešiti primera, kdo je rodil Mlađana. Pravijo, da je sramota za Srbijo, in se ob tem sprašujejo, kdo bo plačal Mlađanu in njegovi mami za 40 let bolečine. In kakšno ceno ima pravzaprav to? Po večletnih pretresih in samostojnih raziskovanj jim ni všeč, da državne institucije molčijo. Izpostavljajo tudi, da Komisija za izginule dojenčke naj ne bi imela načrta dela.

Vir: Facebook, Udruženje roditelja Nestale bebe Beograda

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.