20:05, pet, 3. Maj

FOTO: V požaru v Mariboru poškodovana ena oseba, obravnavali tudi vloma, škoda več kot 60 tisoč evrov





Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 240 klicev, med temi 88 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:
– 16 kaznivih dejanj,
– 5 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije,
– 2 vozili sta bili zaseženi voznikoma,
– 7 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 1 v zasebnem prostoru,

Kriminaliteta

V Mariboru je bilo vlomljeno v poslovni prostor in odtujena blagajna z gotovino, v skupni vrednosti so bili lastniki z dejanjem, po nestrokovni oceni, oškodovani v višini okrog 25.000 evrov.

Obravnavamo vlom v poslovni prostor na območju Ptuja, kjer je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata, odtujil pa predvsem očala, ter z dejanjem, po nestrokovni oceni policistov, povzročil za okoli 35.000 evrov škode, poroča PU Maribor.

Obravnavani tujci

Na območju PP Gorišnica so obravnavali več tucjev – 3 državljane Sirije in 2 državljana Iraka, na območju Središča ob Dravi pa še dva državljana Afganistana – postopki z njimi še potekajo. Na območju Cirkulan so obravnavali voznika, državljana Poljske, ki je v vozilu prevažal več tujcev (pet državljanov Sirije), postopki s tujci še potekajo, vozniku je bila odvzeta prostost. “V tem primeru nadaljujemo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.”

Prometna varnost

V Radizelu so obravnavali voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na osebnem avtomobilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog, vozilo mu je bilo zaseženo.

Požar

Na območju Pobrežja pri Mariboru je zagorela garaža, v kateri so bila razna orodja in drugi predmeti. Med gašenjem požara se je ena oseba poškodovala. Nastala materialna škoda znaša po nestrokovni oceni policistov okrog 30.000 evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.