03:40, čet, 2. Maj

V Rušah borba Davida proti Goljatu





Zaskrbljeni krajani Smolnika in Ruš Ad hoc civilna iniciativa so v medije poslali javno pismo, kjer očitajo določenim medijem izkrivljanje resnice pri obvoznici, prav tako menijo, da ni moralno in etično od županje da lastno odgovornost prelaga na druge. Sicer pa si njihov zapis lahko preberete spodaj.

Njihovo pismo objavljamo v celoti:

Zatišje pred neurjem!

Po dopustniškem času in zatišju, ki ga je ga. županja Urška Repolusk napovedala na zadnji propadli seji Občinskega sveta Občine Ruše, se je spet zgodilo. Medij, ki pogosto objavlja leporečne članke o županji in njene intervjuje, je enostransko dregnil v letos aktualno temo obvoznice. Člani civilne iniciative sicer ne vemo, ali je vodstvo Občine Ruše kakorkoli sodelovalo pri oblikovanju prispevka v delu, ki se nanaša na obvoznico, vendar je informacija podana glede obvoznice veliko posploševanje dejstev in izkrivljanje resnice.

Na vsak tak enostranski zapis v medijih se bomo odzvali!

V prispevku namreč za edinega krivca, da center Ruš še ni razbremenjen prometa krivijo svetnike, ker so februarja letos županji prepovedali delovanje na prestavljeni trasi zahodnega dela obvoznice, ki poteka vzdolž železniške proge. Takšen zapis je seveda nonsens, saj do februarja letos svetniki niso bili niti seznanjeni, da je bila obstoječa trasa prestavljena na način, da so se s spremembo sklepa v Uradnem listu občin s strani županje zamenjale parcelne številke trase.

Za malo bolj celovito sliko je potrebno pogledati nekaj manj kot štiri leta v preteklost. Takrat, takoj po nastopu svojega sedanjega mandata, je ga. županja Urška Repolusk pričela z aktivnostmi za prestavitev trase obvoznice na novo lokacijo, kljub temu, da je prejšnji župan pridobil že kar nekaj dokumentacije za staro traso. Ga. županja Urška Repolusk je torej takrat brez vednosti svetnikov, ljudi, ki živijo ob novi trasi in konec koncev brez vednosti občanov Ruš pričela prestavljati traso na novo lokacijo. Je pač tako, da bo morala na tak ali drugačen način tudi prevzeti svojo odgovornost za časovni zamik izgradnje zahodnega dela obvoznice Ruš. Vsekakor pa lastno odgovornost ni moralno in etično tako lahkotno prelagati na druge.

Ruše, 3. oktober 2022 V imenu civilne iniciative
Jasmina Vrečko Rupnik, Gregor Vrečko

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.