22:31, sob, 4. Maj

V Rušah z dobrodelno dražbo slik zbrali 6850 EUR





Včeraj so na dobrodelni dražbi umetniških slik prodali slike petih slikarjev, ki so nastale na likovni koloniji na otoku Pašman. Že tretje leto zapored pa bodo z izkupičkom, ki je tokrat bil višji kot leta doslej, omogočili zimsko letovanje otrokom Mladinskega doma Maribor. Del izkupička pa bodo namenili tudi socialno ogroženim otrokom OŠ Janka Glazerja v Rušah.

drazba slik hotel veter  (2)

Dela so nastajala na slikarski koloniji “Dobro je delat dobro Pašman 2014″ v organizaciji Danice Ksela. 5 avtorjev je tokrat odstopilo svoje umetnine v dobrodelni namen, to so: Matjaž Duh, Maksimiljan Sternad – Milč, Niko Ribič, Janko Lisjak in Zvonko Bartok.

Letošnji izkupiček dražbe je v celoti znašal 6.850,00 EUR. Izkupiček od prodaje slik so namenili zimovanju otrok Mladinskega doma Maribor. Ker so po besedah organizatorjev zbrali več sredstev kot so pričakovali, pa bodo del denarja namenili tudi socialno ogroženim otrokom OŠ Janka Glazerja v Rušah.

Prav tako so se jim na dražbi pridružili tudi znane glasbene face: 6Pack Čukur, Rok Ferengja, Šluki Sozuki ter stand up komičarka Martina Ipša, ki so s svojim vložkom so popestrili dogajanje ob dražbi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.