13:55, pet, 26. Apr

V Selnici ob Dravi je okuženih več zaposlenih na občini, delo poteka prilagojeno





V zadnjih dneh poročamo o več okužbah z novim koronavirusom, nazadnje je potrdil tudi mariborski župan Saša Arsenovič. V Selnici ob Dravi pa je zbolelo več zaposlenih v občinski upravi.

Delo občinske uprave Selnice ob Dravi je trenutno precej prilagojeno, pravi županja Vlasta Krmelj. Sedem zaposlenih je pozitivnih in na bolniškem staležu nam je zaupala županja: “Po mojih informacijah so vsi okuženi imeli simptome, prve nekaj dni jim je bilo kar težko, nekateri so se soočali z glavoboli, drugi z bolečinami v sklepih. Ampak naj bi šlo na boljše. Pričakujem, da vsaj do prvega novembra bo delo potekalo tako kot zdaj. Od zaposlenih na občinski upravi smo zdrave tri in zaenkrat opravljamo delo tako, da občani ne čutijo manjka.”

Poskrbeli za izolacijo in čiščenje prostorov

Administrativno delo bodo tako skušali čim bolje organizirati na daljavo, medtem ko občinski režijski obrat še deluje normalno, saj tam okužb niso zaznali. Sicer pa so pripravljeni, da lahko delo skoraj v celoti opravljajo od doma v koliko bo to potrebno. Želja je tudi, da bi vzpostavili neko virtualno komuniciranje z občani, saj telefonsko svetovanje včasih ni dovolj. V kolikor je nujno srečanje pa imajo sejno sobo dovolj veliko, kjer se lahko držijo varnostne razdalje, a se tega poslužujejo čim manj.

Sicer pa je nuja nošenje mask in razkuževanje, ta pravila spoštujejo že ves čas. “Ko smo izvedeli za okužbe smo tudi naročili čiščenje prostorov, preden smo se v njih vrnili tisti, ki nismo okuženi s covid-19. Takoj smo poskrbeli za izolacijo bolnih in spoštovali vsa navodila NIJZ.” V Občini Selnica ob Dravi se je po zadnjih dostopnih podatkih v zadnjih dveh tednih okužilo 18 oseb, medtem ko so do zdaj v občini skupaj zabeležili 25 primerov okužb s koronavirusno boleznijo.

Obvestilo kako poteka delo je sicer na vhodnih vratih na Občini, prav tako je v predprostoru seznam vse telefonskih številk, kamor se lahko občani obrnejo, če potrebujejo pomoč pristojnih, tam je tudi mesto kjer lahko oddajo kakšne dokumente, vloge, sicer pa vse poteka elektronsko. Obvestila pa so tudi na občinski spletni strani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.