07:17, sre, 24. Apr

V Šentilj prihaja tuj investitor, gradili bi večji trgovski center z več kot 70 trgovinami





Avstrijski investicijski sklad Huter Invest bo v občini Šentilj ob starem mejnem prehodu Šentilj gradil večji trgovski center z več kot 70 trgovinami, je razvidno iz seznama lobističnih stikov na spletni strani Erar, poročajo pri N1 Slovenija.

Investitorji obljubljajo, da bo center odprt leta 2023 in da bo vzpostavil 200 novih delovnih mest, poroča N1 Slovenija, kjer še pojasnijo, da je Huter Invest zemljišče, ki je bilo prej v lasti države, kupil prek svoje slovenske hčerinske družbe HG Invest. Ta je bila edini dražitelj na javni dražbi, ki jo je organizirala direkcija za infrastrukturo. Parcele so kupili po izklicni ceni 1,5 milijona evrov.

Podatki o projektu so na portalu Erar objavljeni, ker je direktor HG Invest Nikolas Huter projekt predstavil tudi ministrstvu za infrastrukturo. “Predstavnike Huter Invest so zanimale možnosti za vzpostavitev boljšega prometnega dostopa do lokacije predvidenega objekta,” so za N1 Slovenija vsebino sestanka opisali na ministrstvu. Huter Invest je sicer investicijski sklad s sedežem v avstrijskem mestu Innsbruck. Največ vlagajo v stanovanjske in turistične nepremičnine, nekaj pa tudi v podjetja.

Zgradili so že podoben trgovski center, kot ga imajo v načrtu v Šentilju.

Kot še poročajo pri N1 Slovenije je na seznamu investicij na njihovi spletni strani tudi  projekt, ki je podoben šentiljskemu. Zgradili so namreč trgovski center s 70 trgovinami na Tirolskem, in sicer na italijanski strani mejnega prehoda Brennero oziroma Brenner med Italijo in Avstrijo. Gre za tako imenovani “outlet” način prodaje, torej center trgovin, kjer prodajajo izdelke neposredno in ceneje. So pa ta center leta 2018 prodal investicijskemu skladu Invesco, ki ima sedež v ZDA.

FOTO: Outlet center Brenner/Slika je simbolična

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.