00:38, sre, 22. Maj

V Sloveniji napovedan protest v podporo Ukrajini





Na tisoče protestnikov v mestih po vsem svetu se je v preteklih dneh podalo na ulice in pozvalo ruskega predsednika, naj ne napade Ukrajine, potem ko je Putin proti vsem mednarodnim aktom razglasil avtonomni republiki v Ukrajini.

Putin je včeraj pričel invazijo, zbiranja ljudi po svetu v podporo Ukrajini se nadaljujejo, svojo podporo Ukrajini bo izkazala tudi Slovenija s shodom, napovedanim za danes, 25.6., ob 16. uri v Ljubljani pred ruskim veleposlaništvom.

V luči dogajanja in vojnega stanja, v podporo Ukrajini in k pozivanju k miru, bo v petek, 25. februarja, ob 16. uri pred ruskim veleposlaništvom v Sloveniji organiziran shod, k vabilu pa je organizator pozval s citatom: “Mi vsi gradimo sedanjost, mi vsi gradimo prihodnost! Ne le Ukrajine, temveč prihodnost vsega sveta”. 

Protest prosi ruski agresiji

Po družbenih omrežjih krožijo tudi pozivi: “Vse podpornike Ukrajine, v tem težkem času za Ukrajino, ko je Rusija sprožila vojno in bombardirala večino regijskih centrov države, prosimo, da se pridružijo na protestom proti ruski agresiji.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.