16:01, pet, 26. Apr

V soboto akcija Pomladimo gozdove tudi v Lovrencu na Pohorju, kjer še iščejo prostovoljce za sadnjo mladih dreves





Slovenski državni gozdovi to soboto, 25. marca, organizirajo že 4. vseslovensko prostovoljsko akcijo sadnje dreves Pomladimo gozdove 2023.

Tradicionalna delovna akcija bo na vseh petih lokacijah potekala od 9. do okoli 12. ure. Sadnjo mladih dreves bodo izvajali na Kočevskem v bližini vasi Polom, nad Lovrencem na Pohorju, v Smrečju pri Bohorju in v Mošah pri Medvodah. Posadili bodo okoli 6.000 sadik različnih drevesnih vrst. V bližini Renč na Goriškem Krasu pa bodo na površini, ki jo je prizadel lanski veliki požar, poleg sadnje drevesnih sadik še posejali 24 kilogramov semen različnih drevesnih vrst.

Prostovoljce še iščejo za Lovrenc na Pohorju in na Kočevskem in na Bohorju

“Odziv prostovoljcev je za lokaciji v Medvodah in Renčah presegel pričakovanja, medtem ko bi bili na lokacijah na Lovrencu na Pohorju, na Kočevskem in na Bohorju veseli še kakšne pomoči pri sadnji,” pravijo pri Slovenskih državnih gozdovih in dodajajo: “Vremenska napoved nam sicer ni najbolj naklonjena, ampak v tem trenutku ne načrtujemo preložitve dogodka. Ali kot bi rekli gozdarji: za delo v gozdu ni slabega vremena, je samo slaba oprema! Odločitev o morebitni preložitvi bo po posvetu z vremenoslovci sprejeta v četrtek, 23. marca, o čemer boste nemudoma obveščeni.”

Zbirna mesta so že določena

Podrobnejše informacije o lokacijah in poteku akcije so objavljene na spletni strani SiDG, na povezavi TUKAJ. Za vsako od lokacij so na spletni strani objavljene tudi koordinate zbirnega mesta. Za lokacijo v Renčah posebej opozarjajo, da je zbirno mesto pri Lovskem domu Kremance, Žigoni 135, Renče. Ker v bližini delovišča ni mogoče parkirati, bo namreč treba pri lovskem domu pustiti osebne avtomobile, na lokacijo sadnje in nazaj pa bodo prostovoljce prepeljali s kombiji in službenimi avtomobili SiDG, zato je nujno, da so pri lovskem domu najkasneje ob 8.45 (lokacija sadnje je sicer od parkirišča pri Lovskem domu oddaljena približno 2,2 kilometra).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.