09:15, pon, 29. Apr

V središču mesta pokončal 37-letnika, storilec je na begu





“38-letni Ljubljančan je utemeljeno osumljen umora 37-letnika. Kaznivo dejanje je storil v stanovanju v središču Ljubljane, nato pa truplo odpeljal in odvrgel v gozdu na območju Krima,” je na novinarski konferenci povedal Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije.

Truplo so avgusta po naključju našli sprehajalci, obdukcija je pokazala, da je 37-letnik umrl zaradi strelnih ran. Osumljenec je še vedno na begu, policija pa pri iskanju sodeluje tudi s tujimi preiskovalnimi organi.

Poleti oz v mesecu avgustu, so na Krimu našli človeške kosti. Po najdbi je stekla intenzivna kriminalistična preiskava, ugotovitve pa je danes na novinarski konferenci predstavil Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije.

“Ljubljanski policisti so bili sredi marca obveščeni, da svojci pogrešajo 37-letnega moškega, doma z območja Ljubljane. Policisti so v sodelovanju s svojci takoj začeli izvajati ukrepe za iskanje in izsleditev pogrešane osebe in pri tem intenzivno zbirali obvestila o mogočih razlogih za izginotje. Na podlagi zbranih obvestil se je kmalu pojavil sum, da je 37-letnik žrtev nasilnega kaznivega dejanja. Nadaljnjo kriminalistično preiskavo so prevzeli kriminalisti PU Ljubljana,” je najprej povedal Zrinski.

Truplo odvrgel v gozdu 

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so ugotovili, da je 37-letni Ljubljančan žrtev kaznivega dejanja umora, ki ga je utemeljeno osumljen 38-letni Ljubljančan. Kaznivo dejanje je storil v stanovanju v središču Ljubljane, nato pa truplo odpeljal in odvrgel v gozdu na območju Krima, kjer so ga po naključju našli sprehajalci. Obdukcija je pokazala, da je 37-letnik umrl zaradi strelnih ran.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.