06:12, sob, 4. Maj

V Staršah strogo nad hrupno košnjo trave





Mnogi skrbijo za svoj košček trave ob hišah tako, da redno kosijo. Tudi v občini Starše je tako. A tam so v zadnjem času prejeli več prijav zaradi tega, ker se to počne ob nedeljah in ker se počne glasno.

Na Občini Starše so po poročanju Štajerskega tednika dobili več prijav motenja miru ob nedeljah, te bodo tudi obravnavali. Krivo naj bi bila glasna košnja trave z motornimi kosilnicami. Prijave pa naj bi bile tudi zaradi dela na polju, kjer se je uporabljalo kmetijsko mehanizacijo, še poroča tednik.

Občani, ki to delajo ob nedeljah, v občini Starše kršijo 12. člen Odloka o javnem redu in miru občine Starše. Tam pa piše, da je prepovedano uporabljati kosilnice, škropilnice, motorne žage in druge naprave z motorji, prav tako tudi druge glasne naprave, kladiva in žage ter opravljati razna hrupna hišna dela od ponedeljka do sobote ponoči, torej od 22. do 6. ure, ob nedeljah in praznikih pa ves dan. Prepoved sicer upošteva izjeme, in sicer za nujna kmetijska dela in za opravila, ki jih je treba narediti zaradi nujnih vzdrževalnih del.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.