05:55, pet, 26. Apr

V Sveti Ani pripravljajo Ples pod lipo in Poletno noč





Kulturno društvo pri Sveti Ani v Slovenskih goricah pripravlja 20. julija ob 20. uri na osrednjem trgu Svete Ane Ples pod lipo. Sva dneva kasneje, 22. julija, pa bodo imeli ob 20. uri v okrepčevalnici Šenk Poletno noč.

Kulturno društvo pri Sveti Ani v Slovenskih goricah deluje že 96 let. Nekoč so v teh krajih živeli zelo preprosti ljudje, a so čutili potrebo po ustvarjanju kulturnih dogodkov ter ohranjanju kulturne dediščine. Prav njim gre zahvala, da so pomembnost kulturnega udejstvovanja prenesli na nas – mlade rodove, so zapisali v Kulturnem društvu. “V dolgem obdobju delovanja KD Sveta Ana so se vrstile mnoge prireditve – pevske, plesne in dramske, a nam članom ne zmanjkuje idej za nove prireditve, podvige in aktivnosti. V okviru Aninega tedna bomo sodelovali na več prireditvah, pripravljamo pa tudi dve samostojni – Ples pod lipo in Poletno noč,” sporočajo.

Ples pod lipo se bo odvijal 20. 7. 2022, ob 20. uri, na osrednjem trgu Svete Ane.

Prireditev pripravljajo člani Folklorne skupine kulturnega društva. Na oder bo stopilo preko 70 plesalcev in glasbenikov. »Anovški« folkloristi, ki že nekaj let dosegajo državno raven uspešnosti, obljubljajo pestro dogajanje in zagotavljajo, da bodo obiskovalce navdihnili s pozitivno energijo in pričarali sproščen večer z obujanjem ljudskih običajev, plesov, iger in navad.

Pevski zbor Foto Kulturno društvo Sveta Ana v Slovenskih goricah

Pevski zbor kulturnega društva pa pripravlja Poletno noč. Prireditev bo v petek, 22. 7. 2022, ob 20. uri, v Okrepčevalnici Šenk.

Vedno znova se predstavijo s širokim repertoarjem pesmi in priredb. Obiskovalce vabijo, da prisluhnejo mladostnemu zboru ob spremljavi mnogih inštrumentov ter z njim zapojejo najlepše slovenske, dalmatinske in druge pesmi. Za dušo in srce.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.