12:23, pet, 29. Mar

V UKC Maribor ostaja hospitaliziranih osem pacientov, okuženih z novim koronavirusom





Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor so sporočili, da imajo trenutno skupno osem hospitaliziranih pacientov. 90 zaposlenih v UKC Maribor pa je preventivno v domači izolaciji zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov. Gre za vse zaposlene, ne samo za zdravstveno osebje.

Pacient, ki je bil včeraj dodatno oskrbovan s kisikom, je danes prestavljen v intenzivno enoto, a še ne potrebuje ventilatorja. Na oddelku pa eden od hospitaliziranih pacientov potrebuje oskrbo s kisikom. Sporočili so še, da nadaljnjega širjenja okužbe med zaposlenimi niso zaznali.

Zaradi trenutne situacije so uvedli dodatne varnostne ukrepe tudi na Kliniki za pediatrijo

V času epidemije se omogoči sobivanje ENEGA starša vsem otrokom do 6. leta starosti. Menjava staršev ne bo možna. Po tej starosti se omogoči sobivanje ENEMU od staršev, katerega otroci zaradi osnovne bolezni – hujša gibalna oviranost, hujši psihomotorni zaostanek ipd., ne morejo skrbeti za osnovne funkcije.
Ostalim otrokom se omogoči obisk izključno ENE zdrave osebe dnevno do 12. leta starosti oz. po presoji lečečega zdravnika (v primeru razvoja hospitalizma, predvsem ob dolgotrajnejši hospitalizaciji). To osebo bodo natančno evidentirali in zapisali njeno ime, tako da ne bo nejasnosti pri vstopu na Kliniko za pediatrijo. Pri tej osebi bodo ob vsakem prihodu preverjali znake morebitne okužbe. Prav tako jo bodo poučili in zahtevali dosledno izvajanje preventivnih zaščitnih ukrepov.

Klinika za pediatrijo UKC Maribor.

Preventivni ukrepi tudi v ambulanti za diagnostiko in terapijo koagulopatij

Na UKC Maribor se sicer vsak dan prilagajajo na situacijo z novimi preventivnimi ukrepi. Tako so nedavno sprejeli nove preventivne ukrepe tudi v ambulanti za diagnostiko in terapijo koagulopatij Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor, ki veljajo od 18. marca 2020. Ambulanto zapirajo za redno naročene bolnike, z izjemo tistih:
– ki so ob zadnji kontroli imeli INR 1,7 ali nižje,
– ki so ob zadnji kontroli imeli INR nad 4,
– so jim v zadnjih 3 tednih uvedli na novo ali ponovno Marevan/Sintrom,
– če prejemajo samo injekcij NMH (Fragmin, Fraxiparin, Clexan) naj tega prejemajo do nadaljnjega.
Bolniki z znaki krvavitve naj poiščejo pomoč v ustreznih urgentnih ambulantah. Za nasvete so v Centru za transfuzijsko medicino dosegljivi med 14. in 15. uro na telefonskih številkah 02 321 20 77 in 02 321 27 88.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.