10:02, tor, 30. Apr

V UKC Maribor zaradi gripe omejili obiske na vseh oddelkih





“Zaradi povečanega števila virusnih obolenj dihal in pojava gripe, z današnjim dnem omejujemo obiske na vseh oddelkih Univerzitetno kliničnega centra (UKC) Maribor na eno zdravo osebo,” so sporočili iz UKC Maribor.

Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja.
Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja.

V UKC Maribor  naprošajo, da osebe s prehladnimi ali drugimi nalezljivimi boleznimi ne obiskujejo bolnišnice še vsaj 24 ur po prenehanju bolezenskih težav. V kolikor obiskovalec ni povsem zdrav, obisk pa je neodložljiv, se je potrebno pred obiskom oglasiti pri zdravstvenem osebju na oddelku. “Pred vstopom v bolniško sobo je potrebno umiti ali razkužiti roke, prav tako tudi ob odhodu,” so zapisali.

Obiske v porodnišnici priporočamo le možu oz. partnerju, izključno v času obiskov od ponedeljka do petka od 10.30 – 11.30 in 16.00 – 17.00, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 14.00 do 15.00.

Obiskovalce naprošamo, da ob obisku upoštevajo navodila zdravstvenih delavcev, upoštevajo uvedene ukrepe in omejitev obiskov, ter tako pripomorejo k omejitvi širjenja respiratornih virusov. Omejitev obiskov velja do preklica,” še dodajajo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.