16:44, sob, 27. Apr

V Vuzenici se sprožajo plazovi, prostovoljce prosijo za pomoč pri odpravljanju posledic





Sicer je kar se tiče dežja noč v Vuzenici minila nekoliko bolj mirno, a so se sprožili še plazovi, predvsem v višje ležečih predelih. Ceste so zaradi plazov in podrtih dreves neprevozne. Zaradi obsežnosti posledic prosijo prostovoljce za pomoč.

Kot smo izvedeli je na kraju že prvih 60 prostovoljcev, ki pomaga na terenu pri odpravljanju posledic ujme, a so še vedno dobrodošli. “Vsi, ki bi želeli pomagati se lahko zglasite pri Osnovni šoli kjer vas bodo razporedili. Bodite primerno oblečeni in obuti za delo v blatu. S seboj prinesite lopate in grablje, zaželjene so tudi samokolnice,” so sporočili z Občine.

Ceste so neprevozne ali le delno prevozne, bodite previdni

Zaradi razmer velja popolna zapora cest. Cesta Vuzenica – Dravograd čez Mačkov križ ni prevozna za tovorna vozila. Prav tako so le pogojno prevozne za osebna vozila številne druge lokalne in gozdne ceste. Popolnoma sta zaprti cesti v Kosovem in Požarskem jarku. Na socialnih omrežjih pa so z Občine Vuzenica sporočili: “občani, ki potrebujete pomoč pri čiščenju okolice hiš, to javite (od 7.00 do 15.00) na telefonsko številko 02 87 91 220 ali se osebno zglasite na Občini Vuzenica, Sejmarska ulica 2. Še vedno velja, da za nujne primere pokličete 112.”

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.