10:01, pon, 6. Maj

V začetku avgusta na Ptuj vabita dva izjemna dogodka





Prihodnji vikend, 4. in 5. avgusta 2023, bo Ptujska poletna noč ulice najstarejšega slovenskega mesta ponovno spremenila v urbano sprehajališče z glasbo.

V starem mestnem jedru se ob prazniku Mestne občine Ptuj 4. in 5. avgusta 2023 tradicionalno obetata prijetna poletna večera »terasa festov« in velikega dogajanja na mestni tržnici, ki bosta poskrbela za sproščeno druženje in urbani utrip mesta. Dogodek, ki ga vsako leto organizirata Zavod za turizem Ptuj in Mestna občina Ptuj v sodelovanju z lastniki hotelov, barov in restavracij, mesto preplavi z ritmi raznolikih glasbenih žanrov, zrak pa se napolni s sladkimi vonjavami hrane.

Tudi letos bodo prizorišča tematsko obarvana

Ob številnih prizoriščih pred ptujskimi lokali bodo v ospredju še Repete kotiček na Mestnem trgu, kjer boste razvajali brbončice z omamnimi kulinaričnimi dobrotami, Vinski kotiček na Slovenskem trgu, kjer boste spoznavali dobro znane ter nove okuse žlahtne kapljice, Igriva ulica na Novem trgu z igrali in animacijami za najmlajše ter Art promenada na Miklošičevi ulici s čudovitimi izdelki ustvarjalcev, izdelovalcev in umetnikov ročnih spretnosti.

Podrobnosti o dogajanju najdete tukaj.

Prihaja tudi večerja na mostu

Večerja na mostu bo 11. avgusta 2023 poskrbela za nepozaben romantični večer ob vrhunski kulinariki in vinski spremljavi z izjemnim pogledom na znamenito ptujsko veduto.

Na mostu nad reko Dravo se bo v petek, 11. avgusta 2023, ob sončnem zahodu odvijala edinstvena večerja ob glasbi saksofona, vrhunski kulinariki ter izvrstni vinski spremljavi. Gostilna Ribič, ki je prejemnica dveh laskavih kap Gault&Millau, bo v sodelovanju z Zavodom za turizem Ptuj od 18. ure dalje vsem znan »ptujski pešmost« znova spremenila v nepozabno prizorišče Večerje na mostu. Jedi pod taktirko chefa Vlada Pignarja bodo obogatene s sestavinami lokalnih pridelovalcev, spremljala pa jih bodo vrhunska vina Pullus iz Ptujske kleti ter Vina Bakus Vinogradništva Vršič. »Z izbranim kulinaričnim menijem se v Gostilni Ribič želimo približati dolgoletni tradiciji naše hiše, ki slovi po ribjih jedeh, po drugi strani pa želimo z dogodkom pokazati inovativnost naše kuhinje in zaposlenih, kjer vedno znova stremimo k drugačnosti in perfekciji,« pojasnjuje Vlado Pignar, direktor Gostilne Ribič.

»Dogodek Večerja na mostu zagotovo sodi med prepoznavnejše v slovenskem okolju, ko govorimo o izboru inovativne lokacije večerje. Na Zavodu za turizem Ptuj spodbujamo gostince, da se v čim večji meri povezujejo z lokalnimi pridelovalci ter gostom ponudijo najboljše, kar premore naše bogato kmetijsko zaledje, po drugi strani pa preko tovrstnih dogodkov gradimo na prepoznavnosti Ptuja kot kulinarične destinacije, ki se lahko pohvali s kar dvema gostincema z dvema kapama Gault&Millau,« dodaja direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec.

Število mest je omejeno. Vstopnice lahko kupite v Gostilni Ribič do vključno dneva pred dogodkom (Dravska ulica 9, 2250 Ptuj). Rezervacije niso možne. Cena kulinaričnega doživetja, ki vključuje večerjo s 4-hodnim menijem z vinsko spremljavo ter pozdrav iz kuhinje s pijačo dobrodošlice, znaša 90,00 EUR/osebo.

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na soboto, 12. avgusta 2023, ob 18.00.
Vabljeni v staro mesto nepozabnih kulinaričnih doživetij!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.