21:21, pet, 3. Maj

V Zavetišču za živali Maribor prehajajo na letni sprehajalni čas





V Zavetišču za živali Maribor prehajajo od torka, 1. aprila, na letni sprehajalni čas. To pomeni, da se čas, ki je na voljo za sprehajanje zavetiških psov, podaljša, in sicer poteka od ponedeljka do petka med 10. in 16:30, v soboto pa med 10. in 13. uro. Istočasno potekajo tudi ogledi živali za potencialne posvojitelje. Čas uradnih ur, ko so v zavetišču dosegljivi prek telefona ali osebno, ostaja nespremenjen, in sicer od ponedeljka do petka med 9. in 11. uro ter med 13. in 15. uro.

Zavetišče za živali maribor

Sprehajanje zavetiških psov v zavetišču je možno samo po opravljenem brezplačnem izobraževanju za sprehajalce, na podlagi katerega prejmete člansko izkaznico, ki jo po potrebi pred začetkom sprehoda pokažete oskrbniku. Naslednje izobraževanje, ki traja predvidoma 45 minut, na njem pa vas seznanijo z osnovami vodenja psov v urbanem okolju in s hišnim redom, ki velja v zavetišču, bo potekalo v soboto, 5. aprila 2014, ob 15:30, v zavetišču. Ker bo izobraževanje potekalo na prostem, svetujemo, da se primerno oblečete in obujete. Izobraževanje bo vodil kinolog Dušan Travnikar in je za udeležence brezplačno. Predhodne najave prisotnosti niso potrebne.

V zavetišču imajo trenutno 55 psov in 20 mačk, zavedajo pa se, da so pred sezono sesnih in mačjih mladičev, zato želijo vse lastnike psov in mačk ponovno opozoriti na akcijo, ki poteka do 30. aprila v organizaciji Društva za zaščito živali Maribor in v kateri izbrane veterinarske ambulante nudijo 20% popust na posege sterilizacije in kastracije. Samo z odgovornim lastništvom bomo učinkovito omejili populacijo nezaželenih mladičev in pripomogli k temu, da bo v zavetiščih manj zapuščenih in zavrženih živali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.