06:08, pet, 3. Maj

V ZD Maribor tudi letos INFO točka za program SVIT





V avli Zdravstvenega doma dr. A. Drolca Maribor v Sodni ulici 13 bo v petek, 9.1.2015, od 9. do 11. ure, (namesto prvega petka v mesecu) informacijska točka za program Svit. Svetovalke Oddelka za promocijo zdravja bodo pacientom dajale informacije o programu Svit in o pravilnem odvzemu vzorca blata.

debelo srevo svit

Program Svit je državni program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki. Cilj programa je zmanjšanje obolevnosti in smrtnosti zaradi raka na debelem črevesu in danki. Vabilo v program po pošti prejmejo ženske in moški, stari med 50 in 69 let z urejenim osnovnim zdravstvenim zavarovanjem.

Zvezdana VRAŽIČ, dipl.m.s., spec. klinične dietetike, koordinatorka Oddelka za promocijo zdravja: »Ko prejmete na dom vabilo, je pametno, da se nanj čim prej odzovete in se vključite v Program Svit ter opravite test, čeprav se morda počutite popolnoma zdravi. Bolezen se namreč lahko dolgo časa razvija zelo potuhnjeno, brez očitnih znakov, zato mnogokrat šele zelo pozno ugotovimo, da je v našem črevesu nekaj narobe. Če bolezen odkrijemo dovolj zgodaj, jo lahko uspešno zdravimo, lahko pa pravočasno odkrijemo in odstranimo že predrakave spremembe – polipe in bolezen celo preprečimo. Zato ne odlašajte! Poskrbite za svoje zdravje, odzovite se vabilu v Program Svit in se testirajte!«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.