14:54, sob, 20. Apr

VIDEO: Izredna seja svetov KS Kamnica in KS Bresternica Gaj zaradi neupoštevanja teh naselij v proračunu MO Maribor, Arsenovič, ki so ga povabili, na sejo ni prišel





Pravkar poteka izredna seja svetov Krajevnih skupnosti Kamnica in Bresternica-Gaj. Sklicala sta jo predsednika teh dveh krajevnih skupnosti, ker so bile pred drugim branjem proračuna MOM iz njega za prihodnji dve leti umaknjene popolnoma vse investicije v KS Kamnica in KS Bresternica Gaj.

“Ker smo ugotovili, da so bile pred drugim branjem proračuna MOM iz njega za prihodnji 2 leti umaknjene popolnoma vse investicije v KS Kamnica in KS Bresternica Gaj, sva se s predsednikom sveta sosednje KS, gospodom Primožem Hedlom odločila sklicati skupno izredno sejo obeh svetov KS ter na njo povabiti vse mestne svetnike, župana, podžupana in druge odločevalce ter seveda krajane obeh KS-ov. Ne seji bomo podali svoje mnenje okoli proračuna MOM, jasno izrazili svoje zahteve in v primeru nerazumevanja naših problemov pričeli s postopkom ustanovitve občine Kamnica – Bresternica – Gaj,” je pred seji zapisal Simon Hauptman, predsednik KS Kamnica. Na izredno sejo kljub vabilu mariborski župan Saša Arsenovič ni prišel, prav tako ne podžupan Samo Peter Medved, odgovorov na njihova vprašanja tako danes onadva ne podajata, čeprav so ju pričakovali in upali na konstruktivno razpravo.

Pred sejo nam je predsednik KS Bresternica Gaj Primož Hedl poudaril, da spet niso bili upoštevani, čeprav so bile predvolilne obljube drugačne. Verjame, da so projekti v mestu potrebni in pomembni, a tako je tudi s tistimi na obrobju mestsa. SPloh zaradi tega, ker so v teh dveh krajevnih skupnosti brez urejenih cest, ponekod tudi brez pitne vode.

Simon Hauptman, predsednik KS Kamnica, je dejal, da sta se odločila sklicati skupno izredno sejo obeh svetov KS ter na njo povabiti vse mestne svetnike, župana, podžupana in druge odločevalce ter seveda krajane obeh KS-ov. Ne seji podajajo svoje mnenje okoli proračuna MOM, izražajo svoje zahteve. Ne nazadnje razmišljajo tudi o ustanovitvi občine Kamnica – Bresternica – Gaj. Oba predsednika sta v zvezi s tem omenila, da morata data možnost krajanom obeh krajevnih skupnosti, da izrazijo o tem svoje mnenje, če MO Maribor ne bo upoštevala njihovih želja.

Krajani obeh krajevnih skupnosti so prav tako izrazili svoje mnenje:

Izredno sejo lahko spremljate preko spodnje povezave:

Na izredno sejo je prišlo tudi nekaj krajanov.

Izredna seja KS Kamnica in KS Bresternica Gaj

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.