05:23, pet, 3. Maj

V ZPM omogočajo sanje





V Zvezi prijateljev mladine (ZPM) Maribor bodo v okviru projekta Omogočimo sanje prihodnje leto pripravili več kot 16 taborov za nadarjene otroke vse Slovenije. Namen projekta je razvijati sposobnosti otrok, ki izkazujejo izjemne potenciale, posebej tistih, ki prihajajo iz finančno šibkejšega okolja.
mikic in ziger ZPM

V ZPM so prepričani, da je treba v današnjem času otrokom nuditi širok spekter delovanja na področjih, za katere menijo, da so nadarjeni. Treba jih je spodbujati, da rastejo v zrele, močne in samostojne ljudi. S projektom skušajo dobesedno omogočiti sanje tudi ali predvsem tistim otrokom, ki si zaradi finančne stiske ne morejo privoščiti obiskov pri kvalificiranih in usposobljenih mentorjih, pedagogih in strokovnjakih.

novinarska ZPM omogocimo

Po besedah predsednika ZPM Maribor Saše Mikića si prizadevajo, da bi s svojo ponudbo mladim nudili možnost resnejše izobrazbe: “Verjamemo, da je kar veliko otrok, v teh današnjih negotovih časih vedno več, ki so izjemno nadarjeni za neko področje, vendar starši ne morejo financirat njihove nadarjenosti. Projekt je sicer namenjen vsem otrok, v ZPM pa s pomočjo donatorjev in sponzorjev financiramo programe za otroke iz socialno šibkejšega okolja.
Tako naj bi s projektom pripomogli tudi k poglobitvi splošne kulture in nenazadnje k oblikovanju ambicioznejšega kadra, ki bi lahko v raznoliki paleti ponujenih delavnic videli svoj bodoči poklic.

slike ZPM omogocimo

Z mislijo, da je sodelovanje pri projektu naložba v prihodnost, prihodnost pa je v rokah mladih, so k projektu pristopili tudi v ustanovi Rdeča žoga, v sodelovanju s Slovenian Business Clubom. Kot generalni pokrovitelj so omogočili, da je projekt presegel lokalne okvire in se razširil v vseslovensko akcijo.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.