12:37, pon, 29. Apr

“Varčna soseska”





Izmed šestih sodelujočih družin v projektu Varčna soseska, je posamezno gospodinjstvo v povprečju v prvem tednu privarčevalo 2,3 kWh električne energije. S takšno dinamiko varčevanja bi v enem tednu celoten Maribor privarčeval 96.600 kWh električne energije, kar znaša 7.045 evrov oz. 57,2 toni izpustov ogljikovega dioksida na teden manj.

unnamed (3)

V projekt, ki so ga predstavili včeraj so znanje in izkušnje prispevali različni partnerji z namenom, osveščanja o učinkoviti rabi električne energije. V Mariboru so postavili nov izziv, ustvariti energetsko učinkovito sosesko. V projekt se je vključilo 6 družin, ki s pomočjo energetskih svetovalcev v treh tednih skuša spremeniti navade in ta posledično zmanjšati porabo električne energije v gospodinjstvu. Na ta način o pomenu varčevanja z energijo osveščajo celotno lokalno skupnost.

Družin bodo s pomočjo energetskih svetovalcev varčevale še dva tedna. Ob tem si partnerji projekta prizadevajo k uresničitvi poslanstva, da se k energetsko varčni dieti pridruži celotna lokalna skupnost in živi slogan projekta “Štekaš?! Izštekaj?!”.

Več o tem, danes v oddaji Občinski informator, na BK TV, ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.