21:41, ned, 28. Apr

Varno v šolo





Pred vrati je nov začetek šolskega leta in s tem prihaja na cesto veliko razigranih otrok, ki bodo ponovno sedli v šolske klopi. Ne smemo pa pozabit na otroke ki bodo prvič prestopili šolski prag, ti še ne poznajo nevarnosti v prometu, zato moramo biti na njih posebej previdni.

varno v šolo

Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je ena najpomembnejših nalog policije, sporočajo s policijske uprave. Policisti svetujejo, da naj starši otroke čim bolje pripravijo na promet ter jih poučijo o prometni varnosti. Preverijo naj tudi kaj otroci znajo in zmorejo, in to ne le na šolski poti, ampak tudi na sprehodu, na kolesu ali v avtomobilu. Seveda pa pri tem ne pozabite, da z lastnim ravnanjem dajete zgled svojim otrokom! Pri prevozu otroke dosledno zavarujte z varnostnimi pasovi oziroma jih prevažajte zavarovane v ustreznih sedežih.

Vozniki pozor – kot udeleženci v prometu bodite na otroke še posebej pozorni! Prilagodite način svoje vožnje, še posebej v bližini vrtcev in šol ter krajev, kjer se morda otroci igrajo (npr. na ulicah, na parkiriščih,…).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.