12:00, tor, 16. Apr

Več cestno-prometnih prekrškov krivih, da so policisti odkrili še kaznivo dejanje





Policisti so v petek ustavili 45-letnega Mariborčana, ko je brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom drog vozil neregistriran avto.

FOTO: Pixabay.si/Slika je simbolična

Mariborski policisti so v petek, 22. maja 2020, ob 7.25 ustavili 45-letnega Mariborčana, ki je v cestnem prometu vozil neregistriran osebni avtomobil, označen z registrskima tablicama, ki nista pripadali vozilu, ki ga je vozil. Zraven tega voznik nima vozniškega dovoljenja.

“Ker je obstajal sum, da je vozil v cestnem prometu motorno vozilo pod vplivom alkohola, mamil, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za vožnjo, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,00 mg/l alkohola v organizmu. Nato je bil opravljen postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, oziroma snovi v organizmu, ki je bil pozitiven. Zato mu je bil odrejen še strokovni pregled, ki pa ga je odklonil,” je sporočil Miran Šadl iz PU Maribor.

Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana vozilo, ki ga je vozil pa mu je bilo zaseženo.

Med postopkom so policisti pri osumljenemu našli in mu zasegli skupno šest zavitkov ALU folije, v katerih sta bili rjava praškasta, grudasta in bela praškasta snov, za kateri je obstajal utemeljen sum, da sta prepovedani drogi. Zato so mu bili zavitki zaseženi. S preliminarnim testiranjem so ugotovili, da gre za prepovedani drogi heroin in kokain.

Zasežene snovi so bile po opravljenem preliminarnem testiranju poslane v preiskavo v Nacionalni forenzični laboratorij. Ker so glede na okoliščine in način pakiranja in količino prepovedane droge, obstajali utemeljeni razlogi, da le-to poseduje za nadaljnjo prodajo s tem pa je bil podan utemeljen sum storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in
promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), so mu policisti odvzeli prostost in odredili pridržanje.

Še isti dan so, po odredbi preiskovalnega sodnika Okrožnega Sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo na osumljenčevem domu. Med preiskavo so našli in mu zasegli precizno tehtnico, namenjeno tehtanju in pakiranju prepovedane droge, na kateri so bili vidni tudi še sledovi prepovedane droge. Prav tako so našli in zasegli kovinska teleskopsko palico, ki je po Zakonu o orožju opredeljena oziroma kategorizirana, kot hladno orožje, katerega posest ni dovoljena.

Zoper osumljenega so policisti zaradi vseh navedenih kršitev cestnoprometnih predpisov podali obdolžilni predlog za uvedbo postopka o prekršku pri Okrajnem sodišču v Mariboru, kazensko pa ga bodo ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru. Zaradi posesti prepovedanega hladnega orožja – teleskopske palice pa mu bo prekrškovni organ PP Maribor I, v hitrem postopku, izdal odločbo o prekršku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.