Več oseb zastrupljenih z ogljikovim monoksidom, prepeljani v UKC Maribor

V objektu v Dobrni je v nedeljo okoli 18. ure prišlo do sproščanja ogljikovega monoksida.

Slika je simbolična

Gasilci so iz objekta umaknili 24 oseb, ki jih je na kraju pregledala urgentna ekipa. Reševalci so v bolnišnico odpeljali 12 oseb, ki so kazale znake zastrupitve oz. imele v krvi povišano vrednost ogljikovega monoksida, poroča uprava za zaščito in reševanje. Nujno medicinsko pomoč je občanom najprej nudila urgentna ekipa iz Celja, nato pa so jih reševalci iz Celja, Slovenske Bistrice in Velenja prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje in Slovenj Gradec ter v Urgentni center Maribor, so še sporočili iz uprave.

Celjski policisti so o dogodku sporočili, da so bili včeraj, nekaj pred 18. uro, bili obveščeni, da se je v več stanovanjski hiši na Dobrni z ogljikovim monoksidom v zastrupilo 11 stanovalcev, ki so bili odpeljani v bolnišnico. Nihče od njih ni bil življenjsko ogrožen. Vzrok prisotnosti ogljikovega monoksida pri načinu ogrevanja je izključen.

Še zbirajo obvestila

Gasilci ob prihodu na kraj v stavbi niso zaznali prisotnosti ogljikovega monoksida. Stanovalci so se čez dan družili v manjšem, neprezračenem prostoru, kjer so tudi kadili, vendar natančen vzrok zastrupitve še ni potrjen in z zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo. Po vseh zbranih obvestilih bodo o dogodku podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV