11:39, čet, 28. Mar

Večina storitev se zaustavlja, to pa so izjeme





Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je tako pri posvetu pri predsedniku Pahorju kot na seji vlade izpostavil svoje argumente, dvome o popolnem zaprtju, lockdownu, a pravi, da povsem razume zdravstveno stroko.

FOTO: Pixabay

Za delovanje lockdowna morajo biti izpolnjeni trije pogoji

Ob tem meni, da bi težko zdaj izvedli vse ukrepe in dosegli pričakovane učinke. Po njegovem mnenju je za to treba izpolniti tri pogoje. Prvi pogoj je po njegovem popolna enotnost politike. »Če bo opozicija še naprej zlorabljala epidemijo za dnevno politikanstvo, ukrepi ne bodo delovali v dovolj veliki meri,« je izpostavil. »Drugi pogoj je, da javnost razume našo odločitev kot skrb za zdravje ljudi. In da bodo zato zaupali in spoštovali te ukrepe,« je naštel Počivalšek, ki pravi, da je tretji pogoj, da tudi gospodarstvo spoštuje ukrepe. Če bodo delali na črno, ukrepi ne bodo delovali.

Večina storitvenih dejavnosti se zaustavlja

Poudaril je, da se v gospodarstvu ustavlja večina dejavnosti, izjeme pa veljajo za lekarne, bencinske servise, finančne storitve, pošto, dostavne službe, dimnikarske storitve, servisne delavnice, gradbena dela v naseljenih in nenaseljenih gradbiščih oziroma tam, kjer ni stika s potrošniki; za osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih.
Še vedno bo dovoljena tudi dostava hrane.

Živilske prodajalne in nekaj drugih ostajajo odprte

Odprte bodo smele biti živilske prodajalne pa tudi vrtnarije, drevesnice, kmetijske trgovine, prav tako tržnice. Delovale bodo lahko tudi trafike in kioski, delati pa bodo smeli tudi tisti z individualnimi terapevtskimih in svetovalnimi storitvami.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.