02:53, sob, 4. Maj

Velika snežna dogodivščina: Otroci iz vrtcev občine Hoče – Slivnica odkrivajo čare smučanja





V prizadevanju za širjenje radosti zimskega športa in spodbujanje aktivnega življenjskega sloga se bo v letošnjem šolskem letu 2023/24 v vseh treh vrtcih Občine Hoče-Slivnica izvedel projekt »Vrtec smuča«, ki zajema enotedenski tečaj smučanja na Arehu.

Idejna zasnova samega projekta je bila podana s strani Marka Glaviniča, solastnika podjetja Nival Invest, d.o.o., ki je s pomočjo svojih podizvajalcev in partnerjev zbral donatorska sredstva, s katerimi se bo celoten projekt financiral z namenom uvajanja otrok v svet smučanja že v zgodnji starosti. Cilj projekta je spodbujati telesni razvoj, gibalne sposobnosti in koordinacijo otrok ter jim omogočiti prvo izkušnjo s smučanjem, zapišejo na občinski spletni strani Hoče – Slivnica.

Tečaj je namenjen otrokom v najstarejši vrtčevski skupini vrtcev Hoče, Slivnica in Rogoza in bo potekal v dveh terminih in sicer za prvo skupino otrok od 29.1. do 2.2.2024 in za drugo skupino od 12.2. do 16.2.2024. Namenjen je vsem otrokom, ne glede na to, ali so že stali na smučeh ali bodo to za njih prvi smučarski koraki. Prav tako bo, v kolikor otroci nimajo svoje opreme, za to poskrbljeno.

Spodbujanje zdravega življenjskega sloga

Celotno izvedbo tečaja bo prevzel Smučarski klub Ptuj, ki bodo poskrbeli za to, da bodo osnovne smučarske tehnike predane v manjših skupinah, tako da se bodo lahko posvetili vsakemu otroku. Zadnji dan enotedenskega tečaja se lahko otrokom na smučišču pridružijo tudi starši, da jim bodo otroci lahko pokazali kaj vse so se naučili, predvsem pa si želijo, da bi skupaj z novimi osvojenimi smučarskimi tehnikami spodbudili tudi zdrav življenjski slog, povezovanje z naravo ter pri otrocih spodbudili razvijanje socialnih veščin in samostojnosti: “Predvsem pa si želimo, da bi se otroci na smučarskem tečaju imeli lepo in da bi skupaj ustvarili neprecenljive spomine.”

In ker si želijo, da bi letošnjo zimsko pravljico nadaljevali tudi v prihodnjih letih, da bi tudi vsem prihajajočim generacijam otrok lahko omogočili tečaj smučanja, vse vljudno naprošajo za donatorska sredstva za šolsko leto 2024/2025: “Vsak prispevek, ki ga lahko namenite za projekt, bo neposredno koristil našim otrokom, za kar vam bomo neizmerno hvaležni. Za vsa dodatna vprašanja in pojasnila, smo vam na voljo na telefonski številki (02) 616 53 31.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.