08:03, čet, 2. Maj

Velika sprememba: Višja zgornja meja, za katero ne bo potreben vpis PIN številke





Že od srede, 1. junija 2022, dalje bo višja zgornja meja limita za enkratno plačilo, za katerega ne bo potreben vpis PIN številke.

Sprememba pri dvigu limita pri brezstičnem poslovanju se bo v praksi uvedla postopoma. In sicer se predvideva, da bo limit plačila brez vnosa PIN do 50 evrov “zaživel” v roku dveh tednov od 1.6.2022. Odvisno pa bo od tega, kako hitro se bodo nadgradili posamezni POS terminali.

Uvedeno dodatno varovalo

Kljub temu, da bo limit plačila višji in bo potrebno PIN kodo vnesti pri potrjevanju brezstičnih plačil nad 50 evrov, ga bo izjemoma treba vpisati tudi za brezstična plačila pod 50 evrov. V Združenju bank Slovenije so pojasnili, da bo to takrat, ko bo takšna zahteva posameznega POS-terminala.

Zaradi zagotavljanja dodatne varnosti pri brezstični uporabi kartic so nekatere banke oz. hranilnice že ob uvedbi brezstičnih kartic postavile dodaten limit za kartice. Gre za dodatno varovalo oz. skupni limit za izvajanje brezstičnih transakcij brez vnosa PIN-številke. Verjetno se je tudi vam že zgodilo, da kljub temu, da limit plačila, ki je zaenkrat 25 evrov, z brezstično kartico ni bil presežen, ste morali vseeno vnesti PIN.

Določen skupni znesek predhodnih zaporednih brez vnosa številke PIN

To je zaradi tega, ker imajo nekatere banke oz. hranilnice določen skupni znesek predhodnih zaporednih brez vnosa številke PIN. Ko dosežete ta limit, morate tudi takrat, ko je limit plačila nižji od 25 evrov, od 1.6., nižji od 50 evrov, vnesti PIN.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.