04:55, sob, 4. Maj

Verlič prevzema koordinacijo smučarske sezone na Pohorju





Nekdanji mariborski podžupan iz časa prejšnjega župana Franca Kanglerja Andrej Verlič prevzema koordinacijo smučarske sezone 2015/2016 na Mariborskem Pohorju, so danes sporočili iz javnega podjetja Marprom, ki po stečaju Športnega centra Pohorje upravlja s tamkajšnjimi žičniškimi napravami. Kot pravijo v Marpromu, Verlič s sabo prinaša izkušnje.

pohorje

Nadzorni svet občinskega podjetja, ki skrbi za mestni avtobusni promet, od lanske zimske sezone pa tudi za smučanje na Pohorju, je pred časom vodstvu družbe naložil razpis, s katerim so morali poiskati človeka za omenjeni položaj, ki bi ga zaposlili za določen čas. Nadzorniki pod vodstvom Franca Slavinca so na današnji seji med kar 29 kandidati izbrali in potrdili Verliča.

Kot so še pojasnili v Marpromu, je kadrovska komisija, sestavljena iz ljudi, ki so že minulo sezono aktivno sodelovali pri izvedbi smučarske sezone, razgovore opravila s štirimi kandidati. Za Verliča kot najustreznejšega kandidata so se odločili zaradi njegovih dolgoletnih izkušenj na področju gospodarstva in športa, predvsem pa zaradi poznavanja problematike na Pohorju.

verlič

Verlič, nazadnje na mestni občini tudi poveljnik civilne zaščite, je bil v Kanglerjevem času, ko so v Mariboru gradili novo krožno-kabinsko žičnico, podžupan, zadolžen prav za to področje, zato s seboj prinaša znanje in izkušnje, ki jih drugi kandidati nimajo, so še dodali v Marpromu.

Ob tem v podjetju, ki sezonske smučarske vozovnice prodaja že od 28. avgusta, dodajajo, da imenovanje koordinatorja terja nov model, po katerem bo izpeljana letošnja sezona na Mariborskem in Areškem Pohorju. Žičniške naprave bo namreč tudi v tej zimi upravljal Marprom, medtem ko za upravljanje smučišč ne bo več skrbel njihov podizvajalec, pač pa je Mestna občina Maribor te naloge z javnim razpisom zaupala podjetju Nivis.

Ker po lanskih izkušnjah, ko je bilo potrebnega veliko usklajevanja med različnimi deležniki, tudi z gostinci, hotelirji in drugimi, terja veliko časa, zaposleni na Marpromu pa tega sami ne zmorejo več upravljati v okviru povečanega obsega dela, so se odločili za imenovanje koordinatorja, so še pojasnili v podjetju.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.