15:54, pon, 29. Apr

Veslači v Bresternici ponovno na stopničkah





Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor je ta konec tedna v Bresternici priredil že 37. mednarodno regato, kjer je nastopilo preko 400 veslačev iz štirih držav. V soboto je bil na sporedu šesteroboj, kjer je zmagala Furlanija Julijska krajina, Slovenija pa je osvojila tretje mesto.

slika je simbolična
slika je simbolična

V nedeljo 13. septembra je bila na sporedu mednarodna regata, kjer so nastopili predstavniki iz štirih drzav, Slovenije, Srbije, Hrvaške in Avstrije. Skupno je bilo na startu 330 posadk iz 20 klubov, veslači pa so se na 1500 in 2000 metrov pomerili v kategorijah pionirji, mlajši mladinci, mladinci in člani.

V članskem enojcu je v odsotnosti nekaterih najboljših zmagal Žiga Legat z Bleda, medtem ko se je zmage v dvojnem dvorcu veselila posadka Dravskih elektrarn iz Maribora Gašper Ferlinc in Miha Ramšak.

Po precej letih so gledalci na Bresterniškem jezeru na delu videli tudi najhitrejše čolne – osmerce, kjer so se med člani zmage veselili Mariborčani pred posadko iz Beograda.

Veslaška sezona se bo z državnim prvenstvom na Bledu zaključila konec septembra, 3. oktobra pa sledi še sprint regata na Ljubljanici.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.