04:37, sob, 11. Maj

VRHUNSKO: Slokarjeva z najboljšim slalomskim rezultatom kariere, še dve Slovenki med najboljšimi!





Alpske smučarke so danes v slalomu tekmovale na severu Evrope, natančneje v finskem Leviju. Slovenke se domov vračajo z vrhunskimi rezultati.

Slovakinja Petra Vlhova je vodila po prvi vožnji uvodnega slaloma v Leviju, 11 stotink je na drugem mestu zaostajala Američanka Mikaela Shiffrin. Slovenka Andreja Slokar pa je bila po prvi vožnji na tretjem mestu v svojem debiju na tekmah na Finskem in zaostajala 48 stotink sekunde. V drugi vožnji je eno mesto izgubila, in končala kot četrta, kar je njen najboljši slalomski rezultat kariere, tretje mesto pa je tako prepustila Nemki Leni Duerr. Vrstni red prvih dveh tekmovalk, pa se po drugi vožnji ni spremenil – zmagala je Vlhova pred Shiffrinovo.

V finalu sta nastopili tudi Neja Dvornik z 12. in Ana Bucik s 15. časom. Bucikova je v finalu napredovala do 11. mesta, Neja Dvornik pa jih je nekaj izgubila, a kljub temu vknjižila najboljši rezultat v karieri do zdaj – 16. mesto.

Slokarjeva očitno letos v odlični formi

Slokarjeva je izjemno začela novo sezono. V Söldnu je s 14. mestom vpisala svoj najboljši dosežek na veleslalomih v svetovnem pokalu, na paralelni tekmi prejšnjo soboto v Lech/Zürsu pa je vpisala rezultat kariere, ko je zmagala in bila prvič del najboljše trojice na tekmah svetovnega pokala. Svojo odlično formo pa je potrdila tudi danes, ko je vknjižila 4. mesto.

Štiriindvajsetletna Ajdovka je pred Levijem zbrala vsega 12 slalomskih nastopov v svetovnem pokalu, petkrat je bila v točkah, od tega dvakrat v najboljši deseterici z osmim in devetim mestom v Lenzerheideju in Jasni letos marca. Slokarjeva je z zmago v Lech/Zürsu prvič prevzela tudi mesto vodilne v seštevku zime. Na startu prve vožnje slaloma v Leviju je tako prvič nastopila z rdečo majico vodilne.

Horvatova odstopila

Četrta Slovenka Meta Hrovat je s startno številko 41 odstopila. Hrovatova je sezono odprla s šestim mestom na veleslalomu v Söldnu. Slabšo formo kaže v slalomu. Ostala je brez uvrstitve na svojem sedmem slalomu po vrsti, potem ko je bila januarja v tej disciplini v Zagrebu 23. Na startni listi je bilo 78 smučark iz 20 držav.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.