14:02, čet, 18. Apr

VIDEO: 40 dni bo zaprto osrednje mariborsko križišče





40 dni bo zaprto osrednje mariborsko križišče, med Tržaško in Ptujsko cesto ter Cesto Proletarskih brigad.

Od ponedeljka do sredine avgusta bo zaprto eno najbolj prometnih križišč v Mariboru. Obnavljali bodo povezavo med Tržaško in Ptujsko cesto ter Cesto Proletarskih brigad. Zaradi del bo to – običajno prometno zelo obremenjeno križišče – delno, občasno pa tudi popolno zaprto.

Obnovo križišča naj bi izvajali v dveh fazah. V prvi bosta zaprta pasova iz smeri Tabora proti Teznu. Hkrati bo veljala popolna zapora v smeri Ljubljane. V drugi fazi pa bo zaprta cesta iz Tezna proti centru mesta.

Ne glede na predvidene obvoze, obveščanje in ostale ukrepe, je pričakovati zastoje.

 

Voznike prosijo za strpnost in dosledno upoštevanje navodil. Ne glede na tveganje morebitnega začasnega nezadovoljstva voznikov, se obnove veselijo predstavniki Mestne občine.


Investicijo, v vrednosti približno pol milijona evrov, bodo zagotovili na Direkciji za ceste in infrastrukturo. Kot je povedal predstavnik direkcije za infrastrukturo Alojz Felkar, sanacijo tega križišča načrtujejo že nekaj časa, vrednost projekta, ki ga bo izvedel izbrani izvajalec Strabag.

V sklopu sanacije bodo po njegovih besedah delno zamenjali tampon in nanesli tri nove sloje asfalta. Načrtovana sanacija bo temeljit poseg, ki naj bi bo zagotavljal brezhibnost tega cestnega odseka vsaj za naslednjih 15 do 20 let.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.