03:17, pet, 19. Apr

VIDEO: Anže Krevh jutri začenja s podiranjem svetovnega rekorda v najdaljšem neprekinjenem igranju na harmoniko





Državni, evropski in absolutni svetovni prvak v igranju na harmoniko Anže Krevh bo v petek, 28. 4., začel izjemen izziv.

Lotil se bo podiranja Guinnessovega rekorda najdaljšega neprekinjenega igranja na harmoniko, na kar se pripravlja že od lanskega poletja. Pred prvakom igranja na harmoniki je tako res velik izziv. Anže nam je povedal več o pripravah in strogih pravilih postavljanja novega rekorda.

Igrati bo moral več kot 51 ur in 43 minut

V petek, 28. aprila 2023, bo torej Anže Krevh začel igrati na harmoniko v hotelu v Radljah ob Dravi. Trenutni rekord je dolg 51 ur in 43 minut. Pravila za neprekinjeno igranje na harmoniko so zelo stroga. Po vsaki polni uri ima lahko pet minut pavze. Anže lahko igra nekaj ur skupaj, nato pa združi pavze, ali pa si po vsaki polni uri privošči pet minut prostih.

Prav s to harmoniko bo Anže Krevh podiral rekord v najdaljšem nepretrganem igranju na harmoniko.

Brez improvizacije

Poudaril je, da pri tem izzivu ne gre za improvizacije, ampak mora igrati skladbe, ki so uradno zapisane in vsaka izmed njih mora biti dolga najmanj dve minuti. Ponavljati pa se smejo na štiri ure. Odločil se je, da bo igral narodnozabavne in popularne slovenske skladbe.

Med najboljšimi na svetu

Sam igra harmoniko že 17 let. Pravi, da je pri tekmovanjih dosegel že vse nazive. 2015 je bil namreč državni prvak, 2016 evropski prvak, 2017 mladinski svetovni prvak, 2018 pa se je na mednarodnem tekmovanju uvrstil v top 10 med vsemi tekmovalci, ki so igrali na instrumente na tipke. Tam je sicer bilo več kot tisoč tekmovalcev. 2019 pa je postal absolutni svetovni prvak.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.