22:50, pet, 26. Apr

VIDEO: Botanični vrt v Pivoli se predstavlja z bogatimi zbirkami rastlin, od okrasnih, sadnih do zdravilnih





Meta Pivec iz Botaničnega vrta Univerze v Mariboru je v oddaji Report na BK TV izpostavila nekaj strokovnih predavanj in prikazov opravil v vrtu in sadovnjaku, ki jih v botaničnem vrtu pripravljajo ta mesec. V drugi polovici marca ta vrt odpira vrata tudi za individualne sprehode in oglede.

Kar nekaj strokovnih predavanj in prikazov imajo namreč v botaničnem vrtu tudi v prvem spomladanskem mesecu, od prikaza rezi jagodičja do reza vrtnic. Prav tako bodo ponudili tudi voden sprehod skozi rastlinske zbirke in po arheoloških poteh. Posebej zanimiva bo predstavitev knjige avtorja Luka Kristanca, zdravnika, biologa in doktorja toksikologije. Napisal je namreč knjigo o rastlinah, ki jih pregledno obravnava z vidika užitnosti, zdravilnosti, opozoril pri nabiranju in uporabi pa tudi z vidika prepoznave v naravi, vključno s primerjavo s podobnimi uporabnimi in strupenimi vrstami.

20. marca pa bodo botanični vrt odprli tudi za inidividualne obiskovalce. Čez zimo je namreč zanje vrt zaprt. Od 20. marca pa si bodo lahko sami ogledali vse zbirke rastlin, tematsko postavljene poti. Na svojih sprehodih pa bodo lahko srečali tudi živali, ki domujejo v botaničnem vrtu.

Več podrobnih informacij je zajetih v pogovoru z Meto Pivec:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.