02:00, ned, 5. Maj

VIDEO: Bresterničani županu: “Šli bomo do konca. Pripravljeni smo tudi na referendum”





Mariborska občina je pred časom preko Mestnih nepremičnin kupila zemljišče v KS Bresternici Gaj, natančneje zemljišče nekdanjega Jezera Motel. Če je sprva bilo rečeno, da bo namenjeno rekreacijskim površinam, so zdaj na tem mestu predvideli gradnjo. Razburjeni krajani temu močno nasprotujejo. V pestri, skoraj tri ure trajajoči razpravi, so na glasovanje dali tudi sklepe, pri čemer je prišlo do težav.

“Koga se tako bojite?”

Župan MO Maribor Saša Arsenović je krajanom med drugim dejal: “Gre za območje 31.000 kvadratnih metrov, od česar velika večina ostaja takšna kot je. Dali smo majhno območje pod cesto, 84 metrov od Drave, to boste pa vi rekli, ali raje apartmajsko gradnjo v okviru hotela, ali pa bi si morda kdo želel tu živeti brez, da bi koga motil.” Krajani so njegovim besedam nasprotovali in vztrajali: “Želimo, da ostane zeleno.”

Primož Hedl, predsednik KS Bresternica Gaj: “Danes smo pokazali, da očitno župan ne razume, kaj mu že vso leto govorimo.” Njegove besede je spremljal bučen aplavz.

Na tem mestu je vprašal, zakaj se spreminja namembnost celotnega zemljišča, glede na to, da bi naj le manjši del zemljišča namenili gradnji.

“Šli bomo do konca. Pripravljeni smo tudi na referendum”

Precej zmede je bilo tudi pri glasovanju, saj so krajani napačno razumeli sklep in ga izglasovali. Sprva mariborski župan glasovanja ni želel ponoviti, a je nato pristal na ponovno glasovanje, kjer je sklep predstavil Primož Hedl, predsednik KS Bresternica Gaj. Krajani so večinsko potrdili sklepe, ki so jih predlagali v svetu krajevne skupnosti.

Krajani so tako sprejeli sklep, da območje ostane zeleno in da lahko občina tja umesti površine za rekreacijo in šport. Županu so dali 10 dni časa, da se opredeli do sklepov, v nasprotnem primeru bodo uporabili vsa pravna sredstva.

Celoten zbor lahko pogledate spodaj:

Več o včerajšnjem zboru krajanov TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.