13:00, čet, 25. Apr

VIDEO: Današnjo veslaško regato na Lentu odprl predsednik države Borut Pahor





Na odprtju in startu današnje, že tradicionalne veslaške regate v Mariboru je bil tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je pohvalil trud organizatorjev športnih prireditev, ki tudi v teh izjemnih časih pripravljajo tekmovanja in prireditve.

Tradicionalnega tekmovanja veslaških osmercev so se udeležile udeležile ekipe, ki razvijajo veslaški šport in se z njim povezujejo v duhu prijateljstva. Tekmovalno naravo regate bodo popestrili s sproščeno revijalno tekmo ekip v raftih.

Otvoritvene govore ob začetku veslaške regate so imeli predsednik države Borut Pahor, župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič, ambasador regate Iztok Čop in direktor družbe Aquasystems Leon Lozar.

Ob tej priložnosti je predsednik Pahor posebej poudaril, kako pomembno je, da se ob vseh omejitvah in po vseh priporočilih vrstijo tudi športni dogodki.

Da se da razvijati in realizirati projekte, vezane tako na šport, kulturo kot tudi infrastrukturo in za razvoj mesta in njegovih življenjskih prostorov, pa je poudaril župan Maribora. Ne nazadnje tudi projekte, vezane na reko Dravo.

Direktor družbe Aquasystems pa je vesel, da jim je uspelo izpeljati veslaško regato, ki je ponovno pritegnila mnoge ekipe, ne nazadnje pa tudi gledalce.

Predsednik RS Borut Pahor je dal znak za začetek prve tekme veslaške regate na Lentu:

Potem ko je predsednik Pahor dal še znak za začetek prve tekme regate, se je v spremstvu župana MOM Arsenoviča in direktorja Narodnega doma Vladimirja Rukavine sprehodil ob Dravi do Starega mostu, kjer so si skupaj ogledali del skokov v Dravo s tega mostu, mednarodnega in prav tako že tradicionalnega tekmovanja, ki so ga organizatorju organizirali tudi letos in tako nadaljevali dolgoletno tradicijo.

Tekme osmercev veslaške regate so zaključene, od 17. ure naprej so na Dravi revijalne tekme, zvečer ob 19. uri pa je še finalna tekma med najboljšima osmercema, ob 20. uri pa podelitev nagrad in priznanj na odru pri Benetkah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.