08:57, ned, 23. Jun

VIDEO: Fehtarji predstavili novo pesem in videospot, pridružil se jim je Denis Avdić

Fehtarji ob premieri nove skladbe in videospota, v katerem se jim je pridružil tudi Denis Avdić: “25. maja pripravljamo največji open air spektakel pod gorami.”

Fehtarji predstavljajo novo pesem in videospot z naslovom Zan’ga dej. Nova pesem napoveduje tudi izid novega istoimenskega albuma, ki ga bodo v svet poslali 8. maja.

To pa še ni vse! 25. maja Fehtarji z razširjeno glasbeno zasedbo pripravljajo veliki open air spektakel pod gorami. V Alpski Areni, kot so jo poimenovali sami, se obeta koncert, poln presenečenj, svetlobnih in drugih efektov in največjih slovenskih uspešnic.

Nov videospot za pesem Zan’ga dej, ki je njihova prva avtorska pesem, je sicer nastal ob šanku, vendar si želijo ob tem poudariti odgovorno pitje alkohola in zato se videospot zaključi s prizorom taksista, ki Fehtarje pride iskat v gostilno. “Želeli smo si, da bi to vlogo odigral znan slovenec, in ker v našem spotu nastopa tudi pripravnica Lara, je bila ideja z Denisom idealen scenarij. Denis se je zelo hitro odzval našemu povabilu in še enkrat bi se mu radi zahvalili, da je prišel in z nami posnel delček videospota. Na setu smo uživali, Denis pa nam je povedal tudi nekaj zgodb še s časov, ko je delal kot policist. Celotno snemanje je bilo zabavno, energija je bila res dobra in lahko bi rekli, da smo posneli kar navihan videospot. Več pa si poglejte sami,” še zaključijo.

“25. maja se bo torej odvil že drugi Gojzar Tanc, ki je naš najbolj pomemben projekt v letošnjem letu. Prvi namen tega koncerta ob izdaji novega albuma je, da se bomo imeli lepo ob dobri glasbi, v objemu slovenskih gora. In kot že samo ime pove, je ta koncert poseben že zaradi tega, ker morajo obiskovalci priti v pohodnih čevljih ali gojzarjih, da dobimo pristno hribovsko vzdušje. Letošnji bo še toliko bolj poseben, predvsem zaradi lokacije, ker se bo letošnji Gojzar Tanc odvil na čudoviti razgledni planoti nad Preddvorom. Ko prideš na lokacijo, ti res zaigra srce. Na desni strani vidiš Krvavec, pred tabo Storžič, na levo Triglav, … To je lokacija, ki te nabije s slovenskim ponosom, z romantiko in dobro energijo. Drugi namen koncerta pa je izid našega novega albuma, ki izide aprila. Na Gojzar Tancu bomo premierno v živo zaigrali in obiskovalcem pokazali nove komade z albuma. Upamo, da bodo poslušalcem pesmi všeč, da smo zaigrali na prave note, napisali prave stihe in naredili to, kar od nas pričakujejo. In še zadnja posebnost gojzar tanca – to bo res pravo doživetje. Pred alpskim spektaklom, ki ga pripravljamo, bo sledilo tri urno ogrevanje in zaenkrat lahko napovemo, da bodo na tem ogrevanju igrali tudi skupina Vzrock, ostale bomo pa seveda še razkrili. Po tem ogrevanju pa na oder prihajamo Fehtarji, ki bomo odigrali na eni strani naše pesmi – stare in nove ter na drugi strani pesmi, ki se pojejo v hribih. To bo torej spektakel, na katerem ne bodo manjkali glasbeni gostje, svetlobni in drugi efekti, razširjena glasbena zasedba in seveda ponovno odpičen prihod na oder, ki bo tokrat še toliko bolj poseben,” nam o Gojzar Tancu zaupajo Fehtarji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.