23:53, pet, 3. Maj

VIDEO: Festival Arsana se začenja s slavnostnim koncertom pod zvezdami





Najstarejše slovensko mesto se bo tudi letos, kot vsako poletje spremenilo v svetovno stičišče glasbenih umetnikov s celega sveta.

Tam vrhunsko klasično, jazz, etno, world, rock, instrumentalno in vokalno glasbo dopolnjujejo mednarodni glasbeni kampi, poulično dogajanje, oder mladih, otroški festival, potopisna predavanja, okrogle mize in kulinarični večeri.

Letošnji – 13. festival Arsana bo med 3. julijem in 29. julijem 2021 na več kot 40. dogodkih in številnih prizoriščih mestnega jedra gostil preko 250 umetnikov. Otvoritev festivalskega poletja bo tudi letos slavnostni koncert pod zvezdami, ki je v prvih dveh edicijah navdušil rekordno število obiskovalcev. Le-ta bo letos potekal 3. julija 2021, na griču Arheološkega parka Panorama, kjer bo prav posebna atmosfera in ambient.

Izjemen in raznolik program

Med vrhunce letošnjega festivala zagotovo sodijo Naturally 7, ena najpomembnejših vokalnih skupin na svetu, ki se po letu in pol koronskega premora vračajo na odre in bodo v sklopu evropske turneje obiskali tudi najstarejše slovensko mesto. Domači gostitelji Vox Arsana, Vlado Kreslin in godalni orkester pod vodstvom Matije Krečiča so posebej ta festival pripravili sveže orkestrske priredbe legendarnih uspešnic gospoda s črno kitaro. Vsem dobro poznani hiti bodo tokrat zazveneli v glasbenih barvah etna, popevke, klasike in večglasnega jazza. V poletno noč, prežeto s slovensko popevko bodo obiskovalce pod vodstvom Patrika Grebla popeljali Elda Viler, Oto Pestner, Nuša Derenda, Nina Strnad, Saša Lešnjek in ena najstarejših tovrstnih zasedb v Evropi, Big Band RTV Slovenija. Povezovalec večera bo Tilen Artač.

Celoten program in kako so potekale priprave, pa si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku, ker na novinarski konferenci o prihajajočem festivalu Arsana spregovorita Mladen Delin in županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.