12:07, sre, 15. Maj

VIDEO: Gasilci v objektiv ujeli nespametno početje voznikov. “Vi morda pridobite pet minut, a nam štejejo sekunde”





“Gasilci mislimo, da smo med vožnjo na intervencijo navajeni na marsikatero stvar, ampak vedno znova nas ljudje presenetijo s svojimi nepremišljenimi dejanji,” so zapisaliv PGD Braslovče.

“Tokrat so nas presenetili z obračanjem svojih vozil sredi ceste in s tem so nam oteževali pot do kraja nesreče. Takšna dejanja niso le nevarna, ampak lahko vplivajo na končni izid.”

Ste se kdaj spraševali, kako lahko pomagate gasilcem, ko slišite sirene njihovih vozil? Verjetno bi mnogi pomislili, da je prav, da se na cesti umaknete. Ampak, ali ste vedeli, da vaša odločitev, kako boste to storili, lahko reši življenje?

“Ko slišite sirene in opazite gasilski avto, ali katero koli drugo intervencijsko vozilo, je vaša odgovornost, da poskrbite za varno pot. Umik na stran ceste ali hitra vožnja do prve možne točke, kjer se lahko umaknete, lahko naredi ogromno razliko… Vsaka sekunda šteje, vsaka ovira na cesti pa lahko pomeni razliko med življenjem in smrtjo. Spomnite se, vi morda pridobite pet minut, a nam ŠTEJEJO SEKUNDE!!” so zapisali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.