12:49, ned, 28. Apr

VIDEO: Golob po obisku v UKC Mariboru: “Stavka danes prav nič ne koristi pri pogajanjih, škodi pa pacientom.”





Premier Robert Golob je bil danes na obisku v UKC Maribor, ob koncu delovnega obiska pa pozval, da je čas, da se stavka Fidesa zamrzne.

Golob se je najprej zahvalil vsemu osebju v zdravstvu, ki tudi v teh dneh enako predano delajo in skrbijo za paciente. Izpostavil je, da se je v to prepričal tudi pri današnjem obisku UKC Maribor na lastne oči: “Moram reči, da sem bil s tem, kar sem videl, zelo zadovoljen. In videl sem tudi zadovoljne paciente. To je tisto, kar največ šteje.”

Golob:  Razmere v zdravstvu se morajo reševati celovito in ne parcialno za eno skupino

Dejal je še, da je v zadnjih dveh tednih obiskal kar nekaj bolnišnic in da je ena stvar skupna vsem: “Tam, kjer imamo povezane ekipe, tam, kjer vsi zaposleni delajo kot eno, ni težav. In jaz si želim, da bi to sporočilo, da se morajo razmere v zdravstvu reševati celovito in ne parcialno za eno skupino, prodrlo v možgane vseh, ker nihče v zdravstvu ne more delati sam.”

Golob: Skrajni čas je, da se stavka zamrzne!

“Vsi zaposleni morajo delovati kot ekipa, enotna ekipa, potem so stvari rešljive tudi v zahtevnih pogojih, kot so današnji. Želim si, da bi to sporočilo prišlo tudi do Fidesa,” je poudaril Golob in nadaljeval: “Hkrati pa ponovno dajem poziv, jutri so nova pogajanja, skrajni čas je, da se stavka zamrzne!”

Dejal je še, da “stavka danes prav nič ne koristi pri pogajanjih, škodi pa pacientom in zanjo ni prav nobenega razloga več”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.